ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΠΑΝΑΛ ΙΣΤΟΡΙΑ...

 

...κι’ όμως απ’ ότι φαίνεται έγινε μια εξαιρετική ταινία. Έχουμε δει δεκάδες- για να μην εκατοντάδες ταινίες, μικρού μήκους, μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου που πια η ιστορία μοιάζει ξεπερασμένη και μπανάλ. Κι’ όμως διαβάζω ότι όλοι γράφουν εξαιρετικές κριτικές και σχόλια.

Το να ασχοληθεί κανείς για μια ακόμη φορά με την ζωή αυτής της γυναίκας, αυτής της αινιγματικής και πολυφωτογραφημένης προσωπικότητας μοιάζει βαρετό. Ή για να το πω πιο κατανοητά, αν ζούσε η Τζάκι Κένεντι, μάλλον δεν θα ενέκρινε τέτοιου τύπου βιογραφική ταινία. Όχι γιατί βγάζει στη φόρα απόρρητες συνομιλίες ή απαγορευμένα μυστικά, αλλά γιατί διαπερνά αποτελεσματικά το τείχος μιας ντελικάτης ιδιωτικής στιγμής και ξεγυμνώνει μια γυναίκα που υπερασπίστηκε σφοδρά τα κίνητρα πίσω από τις επιλογές της, προβάλλοντας μια αντισηπτική εικόνα υψίστης τελειότητας.

Η επιλογή όμως του Darren Aronofsky (που εδώ είναι ο παραγωγός του φιλμ), να αναθέσει στον Χιλιανό ταλαντούχο σκηνοθέτη Pablo Larraín να αναλάβει το Jackie ήταν πανέξυπνη...

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε το trailer που μόλις κυκλοφόρησε στο nikosonline.gr