ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ»

 

Αξίζει το σκηνικό. Η αλεπού λέει στον λύκο: «Να ‘σουνα στη στάνη, στη θέση του τσομπάνη, τότε η ζωή σου μες στο μαντρί θα ήταν σωστή Λαμπρή...».

-Έτσι λες, σχολιάζει ο λύκος

«Μάλλινα θα φοράς σκουτιά!» συνεχίζει η αλεπού. «Και τον χειμώνα θα ‘ χεις και φωτιά. Πρόβατα θα εξουσιάζεις και τα σκυλιά θε να προστάζεις...».

-Που τέτοιο τυχερό..., αναστενάζει ο λύκος

«Γιατί είσαι σκεφτικός, λύκε;»

-Σκέπτομαι τι θα έκανε ο βοσκός στη θέση μου, αν ήταν λύκος, μουρμούρισε ο λύκος με σκέψη φιλόσοφου.

Είπα ένα παραμύθι. Αυτό μου ‘ρθε στη σκέψη όταν διάβασα το μέγα γεγονός. Το πρώην μοντέλο Μελάνια, σήμερα η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ επισκέφθηκε παιδιατρικό νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη και διάβασε παραμυθάκια στα άρρωστα παιδάκια. Δεν τους είπε, βέβαια, το παραμυθάκι του αποδυτηριάκια. Το διάλογο της πονηρής αλεπούς που θάρρεψε πώς θα ψήσει τον μοχθηρό λύκο.

Το παραμύθι. Η υποκρισία. Η 46χρονη Μελάνια Τραμπ έγινε κουβαλήτρια δώρων και βιβλίων σε παιδικό νοσηλευτήριο. Μαύρο γυαλικό στα μάτια, γόβα στιλέτο στο πατούμενο και οι κάμερες να την ακολουθούν. Αν δεν έβγαινε πρόεδρος ο Ντόναλντης, η Μελάνια θα παρίστανε την φιλάνθρωπο με ευαισθησίες και την επιθυμία να προσπαθεί, όπως είπε, να μάθουν τα παιδιά να διαβάζουν.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ