ΜΑΙΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΜΑΡΙ

 

Αυτό δεν ήταν ρεπορτάζ εφημερίδας που έχει ειδικότητα στον κυριλάτο κιτρινισμό και στο κουτσομπολιό και γαμώ των επωνύμων, καλλιτεχνών, πολιτικών, επιχειρηματιών, γενικώς high class celebrities. Διαβάζεις την αγγλική Daily Mail και νομίζεις ότι έχει αναδημοσιεύσει το σενάριο ταινίας που αναφέρεται στον 75χρονο εφοπλιστή-καναλάρχη Μίνωα Κυριακού και την 47χρονη σύζυγό του Μάρι Κωνσταντάτου, πρώην ηθοποιό.

Ότι οι δυό τους ενώ βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου, χωρίς την άδεια και κρυφά από τον κύριο, η κυρία φόρτωσε αντικείμενα αξίας στο ιδιωτικό αεροπλάνο του συζύγου και τράβηξε για Λονδίνο γειτονιά για να ξεπουλήσει κοσμήματα και έργα τέχνης. Και ο Κυριακού με τη βοήθεια της δικαιοσύνης προσπάθησε να μπλοκάρει την επιχείρηση James Bond της Κωνσταντάτου.

Γίνονται αυτά τα πράγματα; Βεβαίως γίνονται. Έχουν γίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Στους καλύτερους γάμους. Ναι, αλλά και ανάμεσα στον Κυριακού και την σύζυγό του;

Είμαστε σε εποχή που παντρεμένα ζευγάρια προχωρούν σε εικονικά διαζύγια, για να γλυτώσουν τις δόσεις των δανείων και την πίεση των τραπεζών. Άνθρωποι αλλάζουν σπίτι για να μην τους βρίσκουν. Γιατί, λοιπόν, Μίνωας και Μαρί να μην το στήσανε το διαζύγιο παραμύθι φούρναρης. Για ποιό λόγο;

Δεν ξέρω. Ούτε μπορείς να ξέρεις, κι’ αν πράγματι είναι μαϊμού ο χωρισμός του ζευγαριού. Όπως αν η πώληση αντικειμένων αξίας στους οίκους δημοπρασιών του Λονδίνου είχε την έγκριση του καναλάρχη. Μεγάλη μαγκιά να μη σ’ ενδιαφέρουν οι περιπέτειες των άλλων.

Είναι μια προσωπική υπόθεση του ζευγαριού. Εσύ, κύριε, ως εφημερίδα, ως αναγνώστης που κολλάς; Έχεις περιέργεια, ψοφάς να μάθεις τα πολύ προσωπικά ανθρώπων που δεν έχεις σχέση μαζί τους. Γιατί, λοιπόν, να μη σε δουλεύουν τα μέσα, τα κόμματα, οι θρησκείες. Όλοι στο παραμύθι σ’ έχουν.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ...