Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ... ΤΥΡΙ ΤΟΥ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥ ΛΙΑΓΚΑ

 

Μοιάζει με ανέκδοτο. Η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών δημοσιογράφων διέγραψε τον Γιώργο Λιάγκα. Τον πασίγνωστο τηλεπαρουσιαστή. Ανέκδοτο σουρεαλιστικό. Ο Λιάγκας, δηλαδή, είναι δημοσιογράφος; Εννοώ στις τηλεοπτικές εκπομπές που συμμετέχει κάνει... δημοσιογραφία; Σε καμία περίπτωση.

Ο άνθρωπος κάνει σώου. Ούτε ειδήσεις δίνει, ούτε κάνει σχόλια δημοσιογραφικού περιεχομένου. Τότε, θα πεις, ότι η ΕΣΗΕΑ κάνει πλάκα όταν διαγράφει κάποιον που δεν είναι δημοσιογράφος, που δεν τον βλέπει ο κόσμος να κάνει δημοσιογραφία.

Όχι, δεν κάνει πλάκα η ΕΣΗΕΑ. Υποκρισία κάνει. Όταν αποδέχεται ως μέλος της κάποιον σώουμαν, όχι δημοσιογράφο. Και τον αποδέχεται διότι η ΕΣΗΕΑ ωφελείται από τα λεφτά που κερδίζει ο σώουμαν ως σώουμαν, όχι ως δημοσιογράφος.

Τιμωρήθηκε με 18μηνο αποκλεισμό ο «συνάδελφος» τους Γιώργος Λιάγκας. Επειδή σύμφωνα με τον κώδικα «αρχών δεοντολογίας» της ΕΣΗΕΑ απαγορεύεται δημοσιογράφος να διαφημίζει προϊόντα. Ο Λιάγκας διαφήμιζε ένα τυρί.

Ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ επιτρέπει στον «δημοσιογράφο» Λιάγκα να παρουσιάζει π.χ. ένα reality στην τηλεόραση, η παραγωγή του οποίου και δεν έχει σχέση με δημοσιογραφία και στηρίζεται στη διαφήμιση.

Δεν ντρέπονται οι «συνάδελφοι» του Λιάγκα στην ΕΣΗΕΑ που τον τιμώρησαν, όταν δεν θίγει τη δημοσιογραφία. Και πως να την δυσφημίσει όταν δεν κάνει δημοσιογραφία. Ένας τηλεπαρουσιαστής λόγω της αναγνωρισιμότητας του κι όχι της δημοσιογραφικής του αξίας, νόμιμα πήρε ένα ποσό για τη συμμετοχή του σε διαφήμιση.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ