Ολοι οι ηθοποιοι ηθελαν να παιξουν μαζι της

 

Έχει κερδίσει πολλές φορές μεγάλα βραβεία, αλλά ποτέ το Oscar. Ήταν 6-7 φορές υποψήφια όμως η Ακαδημία Κινηματογράφου δεν της το έδωσε ποτέ, καθιστώντας την ως την μοναδική ηθοποιό με τόσες υποψηφιότητες χωρίς να κερδίσει ποτέ. Θα μου πεις ούτε στον Χίτσκοκ το είχαν δώσει ποτέ, αλλά ούτε στον Charlie Chaplin και στον Peter O’ Toole.

H Glenn Close έχει κερδίσει 3 φορές το θεατρικό βραβείο Tonny, 3 το τηλεοπτικό βραβείο Emmy, 2 φορές την Χρυσή Σφαίρα, το Drama Desk Award και το Screen Actors Guild Awards. Είναι μια ηθοποιός που μπορεί να παίξει τα πάντα. Από την Cruella Devil μέχρι Shakespeare, και από κωμωδία μέχρι ψυχολογικό δράμα.

Η Glenn Close γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1947 και είναι μια σπάνια περίπτωση ηθοποιού που τραγουδάει και πολύ καλά και που έχει μια καριέρα 40 χρόνων. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα το 1974 σαν ηθοποιός του θεάτρου και έκανε την πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση το 1982. Όλοι οι ηθοποιοί ήθελαν να παίξουν μαζί της και όλοι οι σκηνοθέτες την κυνηγούσαν να την κλείσουν στις ταινίες τους. Όπου και να έπαιζε ή την πρότειναν για βραβείο ή το κέρδιζε…

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr