ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Μάγκας ο Ολυμπιακός στην Πόλη, λένε. Και το γράφουνε φόρα παρτίδα. Ε, όχι και μάγκας! Αφού έχασε στον τελικό. Δεν έχει σημασία, λένε. Πως δεν έχει σημασία! Δεν κολλάει να λες τεράστιο και γίγαντα τον νικητή, τεράστιο και γίγαντα και τον χαμένο.

Ο Ολυμπιακός, όπως και οι άλλες τρεις ομάδες, αφού έφθασαν στο final four, έπαιξαν για να επικρατήσουν. Να σηκώσουν την κούπα. Εάν ο Ολυμπιακός είχε στόχο μόνο να φθάσει στον τελικό, τότε ναι, είναι γίγαντας και πρώτος. Απόλυτα πετυχημένος.

Ούτε ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν να παίξει καλά, πολύ καλά, περισσότερο απ’ όσο μπορεί, αδιάφορο αν χάσει. Μοναδική επιδίωξη ήταν η κατάκτηση της πρωτιάς. Και δεν τα κατάφερε. Πώς, λοιπόν, αξίζει συγχαρητήρια λες και είναι ο πρωταθλητή Ευρώπης 2017.

Εκτός κι αν πέφτει δούλεμα στον Ολυμπιακό. Και στους οπαδούς του. Καραγκιοζιλίκι κανονικό, δηλαδή. Μπράβο στον Ολυμπιακό που έχασε από την Φενερμπαξέ, μπράβο κι αν θα κέρδιζε.

Η νίκη μετράει. Μόνον αυτή. Aς μην έπαιζε καλό μπάσκετ ο Ολυμπιακός. Κι αν κέρδιζε μετά την ΤΣ.Σ.ΚΑ και την ομάδα της Τουρκία, ακόμα χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση, πάλι μάγκας κι ανεπανάληπτος θα ήταν για τους χειροκροτητές. Καραγκιοζιλίκια.

Κριτική δεν γίνεται μονάχα στους αθλητές. Στους προπονητές. Στους διαιτητές. Αλλά και στους σχολιαστές. Όλοι θέλανε να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Να το λένε. Και μετά την ήττα. Μην ξεχνάνε τι λέγανε.

Εκτός κι αν όλα στη ζωή, κι αυτό είναι το μήνυμα που περνάνε στον κοσμάκη, εξαρτώνται από την… τύχη. Τι να κάνουμε! Δεν μας ήθελε η τύχη κι έχασε η Ολυμπιακάρα. Δεν κατάλαβα. Ο Ολυμπιακός έχασε, ωρέ μαλάκες, δεν κέρδισε η ατυχία.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ