ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΩΣ»

 

Πριν ακόμα ξεσπάσει η Οκτωβριανή Επανάσταση των μπολσεβίκων στην Ρωσία κυκλοφόρησε, πρώτα στην Θεσσαλονίκη, ο Ριζοσπάστης. Η εφημερίδα - όργανο της κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ο αποδυτηριάκιας, όταν έσκασε μύτη στην πιάτσα, πριν από 35 χρόνια, αποκαλούσε ''Ριζοσπάστη'' την οπαδική εφημερίδα των γάβρων «Φως των Σπορ».

Εφημερίδα «του Ολυμπιακού» το Φως, όμως όχι αρεστή στον εκάστατο πρόεδρο της ομάδας. Ούτε ο Νταϊφάς γούσταρε το «Φως», ούτε ο Κόκκαλης. Γιατί;

Ο μέν μακαρίτης Σταύρος Νταϊφάς, παρ’ ο,τι είχε φιλοξενηθεί στην Μύκονο, στην έπαυλη του επίσης μακαρίτη Θόδωρου Νικολαϊδη, είχε κάνει δύο φορές αγωγή στον ιδρυτή της εφημερίδας. Και επί Κόκκαλη πρόεδρου του Ολυμπιακό ξεφύτρωσαν δύο «ολυμπιακές» εφημερίδες, ο «Πρωταθλητής» των Θέμου Αναστασιάδη - Σωτήρη Πουλόπουλου και ο «Κόσμος» του Πέτρου Κωστόπουλου. Ακριβώς γιατί ποντάρανε στη δυσφορία του Κόκκαλη για την «ανεξαρτησία» του «Φωτός».

Παραμύθια. Ποια «ανεξαρτησία». Το Φως ήταν και είναι ο ορισμός της οπαδικής εφημερίδας. Κάτι περισσότερο. Η εφημερίδα του Θόδωρου Νικολαϊδη αν αξίζει τον χαρακτηρισμό «ιστορική» είναι διότι υπήρξε ο «οδηγός», το μοντέλο της «δημοσιογραφικής» τύφλας σ’ όσες ''συλλογικές'' φυλλάδες γεννήθηκαν μετά το «Φως», για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ.

Μόλις τα τελευταία χρόνια το «Φως» έγινε κάπως μετριοπαθές, συντηρητικό, κι επόμενο ήταν να μην κινείται πλέον στο χώρο της εξαλλοσύνης, μάλιστα όταν βρήκε «ανταγωνιστές» στις πιο ακραίες εκδοχές οπαδικής μαστούρας, από τον «Πρωταθλητή», και τον «Γαύρο».

Δεν πατάει καλά ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Και όταν λέμε Ολυμπιακό εννοούμε τον κόσμο του Ολυμπιακού. Το «παραδέχθηκε» ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος με την προσωπική του επίθεση στο «Φως». Ανοησίες στα όρια της γελοιότητος είναι αυτά που καταλογίζει ο εφοπλιστής στο «Φως». Η δε εφημερίδα, άλλη έκπληξη(;) αυτή, σχεδόν απολογείται με τις «εξηγήσεις» που έδωσε για όσα την κατηγορεί το αφεντικό της ΠΑΕ.

Καταγγέλλει το Φώς ο Μαρινάκης διότι καταχωρεί ρεκλάμες του ΟΠΑΠ, συμφερόντων Μελισσανίδη. Γιατί, τα «Νέα» του Μαρινάκη δεν κάνουν το ίδιο; Διαφημίζουν ολοσέλιδα τα προϊόντα του ΟΠΑΠ.

Όσο για το άλλο, ότι το «Φως» διοικείται από Παναθηναϊκή σέχτα που έχει διεισδύσει στην εφημερίδα, ε, αυτό θα μείνει στην Ιστορία, ως μία ακόμα γραφικότητα του Μαρινάκη. Μία κουβέντα μόνο. Το «Φως» είναι περισσότερο γάβρικο και από την Θύρα 7, και από τον ίδιον τον Μαρινάκη.

Διαβάστε ακόμα:

ΒΡΩΜΑΝΕ ΟΙ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ