ΧΥΔΑΙΟ ΤΟ COMING OUT ΤΟΥ ΚΕΒΙΝ ΣΠΑΙΗΣΥ

 

«Πώς τολμάς Κέβιν Σπέισι;» τιτλοφορείται το κείμενο-κόλαφος που δημοσιεύεται στον Guardian. Το άρθρο σημειώνεται πως η δήλωσή του ηθοποιού μετά την κατηγορία για απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης σε παιδιά είναι άξια περιφρόνησης και θα χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει την καταπίεση της LGBTQ κοινότητας. Αναλυτικά το κείμενο του αρθρογράφου Owen Jones στον Guardian:

Ένας από τους πιο παλιούς ισχυρισμούς που αναπτύχθηκαν κατά των ομοφυλόφιλων και των αμφιφυλόφιλων ανδρών είναι ότι αποτελούν απειλή για τα παιδιά, ότι η ομοφυλοφιλία είναι συνώνυμη των παιδεραστών. Αυτό το διαβολικό ψέμα αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο για να δικαιολογήσει τη συστηματική δίωξη των ομοφυλοφίλων και των αμφιφυλόφιλων ανδρών. Και γι' αυτό και η δήλωση του Σπέισι είναι τόσο αποτρόπαιη.

Κατηγορήθηκε για απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του ηθοποιού Anthony Rapp, όταν αυτός ήταν 14 ετών. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμνηση του περιστατικού και στη συνέχεια επέλεξε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να κάνει coming out.

To coming out είναι ένα προσωπικό ορόσημο για όλους τους ομοφυλόφιλους, μια κομβική στιγμή «πριν και μετά». Μπορεί να ενέχει βαθύ άγχος εξαιτίας του φόβου της απόρριψης αλλά για τους περισσότερους είναι απελευθέρωση, η άρση ενός εξαντλητικού βάρους. Το γεγονός πως τόσοι πολλοί πλέον αισθάνονται άνετα να το κάνουν συμβαίνει εξαιτίας ενός παρατεταμένου και οδυνηρού αγώνα εναντίον των LGBTQ, ιδιαίτερα σε μια εποχή που το να είναι ομοφυλόφιλοι θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε σύλληψη και φυλάκιση.

Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι όσοι βρίσκονται σε δημόσιες πλατφόρμες έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να κάνουν coming out, έστω και αν τα σεβαστά πρόσωπα στον δημόσιο τομέα βοηθούν τους ανθρώπους που αγωνίζονται για το ποιοι είναι. Είναι μια βαθιά προσωπική στιγμή και μόνο όσοι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να προωθήσουν την ομοφοβία (όπως οι πολιτικοί που είναι κρυφοί γκέι και ψηφίζουν εναντίον των δικαιωμάτων LGBTQ) πρέπει να δέχονται outing. Αλλά να χρησιμοποιείς έναν ισχυρισμό για απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης εναντίον παιδιού, ως ευκαιρία για να κάνεις coming out;..

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο www.lifo.gr