ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ, ΡΕ!

 

Γράφω κάτι στη σελίδα μου. Αυτό που βγαίνει από τη δική μου σκέψη. Αυτός είμαι, αυτός ήμουν, έτσι βλέπω τα πράγματα. Και ξεφυτρώνει ο χάλιας, απρόσκλητος, ο οποίος ανήκει στο μπλοκ της απόλυτης μαλακίας, τέλος πάντων ένας εντελώς άσχετος με το ακροατήριο του αποδυτηριάκια, και λέει «Δεν μου αρέσει αυτό που γράφεις, είσαι καραγκιόζης, ξεφτυλισμένος...» κ.α. τέτοια.

Δεν λέω, κι αυτός ο σκουπίδης είναι χρήσιμος. Μας επιβεβαιώνει κάθε στιγμή, κάθε μέρα ότι στον πλανήτη έχουν θέση και οι τίποτες. Για να μην πω το άλλο, με την ευκαιρία. Αυτοί οι τίποτες, αυτά τα μηδενικά, που δεν σ’ εκπροσωπούν, που κι εσύ δεν τους εκπροσωπείς, αποτελούν την παγκόσμια πλατφόρμα επάνω στην οποία θεμελιώνεται ο κόσμος όπως κυκλοφορεί εδώ και αιώνες. Και γι’ αυτό ο κόσμος παραμένει ακλόνητα ίδιος.

Ένα τελευταίο, διότι το μαγαζί δεν είναι για να αναπτύσσουμε θεωρίες, ό,τι βγει είναι στο όρθιο. Στο σκαμνί της μπάρας.

Για σκέψου. Σε μία κλειστή αίθουσα συζητάνε ένα άλφα θέμα άτομα σοβαρά και με περιεχόμενο. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα κι ένας απρόσκλητος, της πλάκας όπως τον κόβεις από φάτσα, λέει: «Τι μαλακίες είναι αυτές που λέτε, βρε νούμερα…».

Κι όμως!!! Δεν είσαι κόμμα με προοπτική, δεν είσαι πολυεθνική εταιρεία που ποντάρεις σε κέρδη, δεν είσαι θρησκεία που θες να γεμίσεις το μαγαζί σου με πιστούς, δεν είσαι μήντια με στόχο να αρέσεις, δεν είσαι ο όποιος μοχλός εξουσίας, αν δεν λαμβάνεις υπ’ όψιν τον παγκόσμιο χάλια. Τον άδειο μύδι.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΜΕΛΕΤΗ, Η… ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΗ