ΜΑΙΜΟΥ ΓΥΜΝΙΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

 

Κόλπο που συνηθίζεται, παγκόσμια. Για καλό σκοπό βάζουν άτομα πασίγνωστα, άνδρες και γυναίκες, να φωτογραφηθούν γυμνοί. Και φτιάχνουν εν όψει της νέας χρονιάς ημερολόγιο με την ελπίδα να μοσχοπουληθεί. Γιατί ο κόσμος λέει ''ναι'' στο γυμνό, και στο καλό σκοπό, και γιατί οι φωτογραφίες είναι από κορμιά διάσημων.

Εδώ είμαστε. Μια κοινωνία μετριέται σε σοβαρότητα από το αν είναι σημαντικοί, άξιοι λόγου οι ''διάσημοι'' της. Όταν μια κοινωνία στήνει στη σέντρα τον κύριο τίποτα, όταν μια κοινωνία δίνει γήπεδο στον σαχλαμάρα, τότε είναι κοινωνία για φτύσιμο.

Μην αναφέρουμε ονόματα, μη βγούμε από το χώρο της ουσίας. Το ότι κάποιοι είτε γιατί το επιδιώκουν, είτε γιατί πουλάει σήμερα η πατσαβούρα, βγάζουν μεροκάματο στη δουλειά τους δεν τους καθιστά κάτι το εξαιρετικό, ότι εκπροσωπούν κάτι ποιοτικό.
Ο τίποτας όταν κυκλοφορεί, όταν τον κυκλοφορούν ως... διάσημο, σίγουρα εκπροσωπεί την κοινωνία του. Την κοινωνία μας. Αυτό είναι το λυπηρό. Και η μαϊμού γύμνια τους στη φωτογράφιση ξεγυμνώνει την κοινωνία μας.

Μαϊμού γύμνια, βέβαια, μόνο... διάσημη δεν είναι η γύμνια του σώματος τους, γι' αυτό οι... επιλεγμένες προσωπικότητες που δέχθηκαν να εκτεθούν φωτογραφικά δείχνουν μπόλικο πράμα από την πλάτη τους ή, το μπράτσο τους. Τα ευαίσθητα, τα απόκρυφα σημεία του σώματος δεν φαίνονται, ούτε καν μια ρώγα γυναικείου στήθους.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ