ΤΟ ΚΚΕ ΘΑΡΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

 

Ο Ριζοσπάστης πρωτοκυκλοφόρησε πριν ιδρυθεί το ΚΚΕ. Πριν σκάσει μύτη στην χώρα μας η ιδεολογία του κομουνισμού. Πριν γίνει και η Οκτωβριανή επανάσταση των μπολσεβίκων στη Ρωσία.

Σιγά που θα περίμεναν τον κομουνισμό, τούτη την πολιτική και οικονομική θεωρία κάποιοι αγωνιστές, συνδικαλιστές, κομματικοί για να σπρώχνουν τον κόσμο στην κόντρα ενάντια στο κεφάλαιο, στην εργοδοσία, στα αφεντικά. Παλιά ιστορία. Πιο παλιά από τον Μαρξ. Τίποτα δεν είναι καινούργιο. Πάντα προηγείται κάτι άλλο, το οποίο κι αυτό γεννήθηκε ως συνέχεια από το παλαιότερο του.

Σα σήμερα 9 Φεβρουαρίου, το 1909, τυπώθηκε το πρώτο φύλλο μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας με τίτλο Ριζοσπάστης, από την πολιτική κίνηση Ριζοσπαστικός Σύνδεσμος.

Λέμε ότι είναι εφημερίδα ο Ριζοσπάστης. Καμία σχέση με κανονική εφημερίδα όπως την ξέρουμε εδώ και δεκαετίες, και αιώνες. Το  καθημερινό ''δημοσιογραφικό'' όργανο του ΚΚΕ μοιάζει με μπροσούρα, έχει λογική φέιγ βολάν. Κάθε μέρα, επί της ουσίας, ίδιος ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος, όπου κυριαρχούν δύο λέξεις, Λαός, Εργατική τάξη. 
Εδώ και 100 χρόνια είναι... ίδιος ο Ριζοσπάστης. Καθόλου περίεργο για ένα κόμμα που ζει στον κόσμο του, πεπερασμένο και ονειροπαρμένο. Λες και είναι παράνομη εφημερίδα, και απευθύνεται σε συνωμότες, όχι σε αναγνώστες κανονικούς.