The Tudors: Βαρεθηκα μεχρι… νυστας!

 

Ορίστε, για να μην λέτε ότι όλα τα βρίσκω υπέροχα. Αν κάτι δεν μου αρέσει, αν κάτι με κάνει να βαριέμαι και να κάνω πολλές φορές fastforward, θα το λέω και θα το γράφω. Γενικά οι σειρές του BBC μου αρέσουν, αλλά να, και κάποιες που δεν τους έχουν πετύχει…

Προσπάθησαν να φτιάξουν μια σειρά με την μεγάλη και ισχυρή οικογένεια των Τυδώρ (Tudors) αλλά το έχασαν το παιχνίδι. Δύο πράγματα φταίνε κατά την γνώμη μου. Το σενάριο και αυτός ο ατάλαντος πρωταγωνιστής. (Δεν λέω τίποτα για τα άθλια σκηνικά και κοστούμια της πρώτης σεζόν, γιατί μετά έφτιαξαν).

Το Tudors είναι υποτίθεται ένα ιστορικό δράμα - στην Αγγλία του 1500 - που έγινε με συμπαραγωγή Αγγλίας, ΗΠΑ και Καναδά για λογαριασμό του καλωδιακού καναλιού Showtime. Γυρισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ιρλανδία. Επικεντρώνεται στην βασιλεία του Ερρίκου του 8ου.

Και διάλεξαν τον Jonathan Rhys Meyers να ενσαρκώσει τον πανίσχυρο – διεφθαρμένο Βασιλιά. Έναν ηθοποιό τόσο ρηχό και εκνευριστικό που σου τινάζει το νευρικό σύστημα στον αέρα. Τόσο νάρκισσο ηθοποιό δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου. Λένε ότι είναι ωραίος (εμένα δεν μου αρέσει καθόλου), αλλά υπάρχουν κι΄ άλλοι ωραίοι ηθοποιοί που παίζουν. Αυτός, ό,τι κάνει είναι ψεύτικο. Ούτε μία στιγμή δεν σε κάνει να πιστέψεις ότι αυτός που βλέπεις είναι ο Βασιλιάς Ερρίκος.

Και από την άλλη, το σενάριο είναι τόσο επιδερμικό που δεν λέει τίποτα. Περνάει όλα τα ιστορικά γεγονότα στο ντούκου και επικεντρώνεται στις σεξουαλικές περιπέτειες του Βασιλιά. Θα μου πεις - από μια τηλεοπτική σειρά θέλεις να μάθεις ιστορία; Όχι ρε παιδί μου, αλλά έλεος! Κουραστήκαμε να τον βλέπουμε να κυκλοφορεί γυμνός και να πηδάει όποια βρει μπροστά του. Πόσες φορές πια;…

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και το βίντεο στο nikosonline.gr