ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΙΒΑΝ

 

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε με 3 εκ. ευρώ, σε πλειστηριασμό, την εφημερίδα «Έθνος». Δεν είναι μαγκιά να αγοράσεις εφημερίδα, δηλαδή τον τίτλο εφημερίδας. Ούτε είναι μαγκιά του όποιου επιχειρηματία να αγοράσει εφημερίδα και να παίζει «δημοσιογραφικά» υπέρ της κυβέρνησης. Η, ενάντια της κυβέρνησης, άσχετο.

Η μαγκιά είναι να φτιάξεις από την αρχή εφημερίδα. Να επιβάλεις εφημερίδα, χωρίς να είσαι όργανο της μιας πλευράς. Κόσμος υπάρχει που διψάει να μάθει την αλήθεια. Που έχει αυτιά για την άποψη. Τη μία άποψη.

Όπως το λέω. Η άποψη είναι μία. Ούτε δύο, ούτε τρεις είναι. Η απόλυτη μαλακία, ο ορισμός της απάτης, είναι αυτό που λένε, «ο καθένας έχει την άποψή του». Όχι, ρε! Η άποψη είναι υπεράνω κομμάτων, προσώπων. Όταν σήμερα είναι αυγά κι αύριο καλάθια, δεν είναι άποψη. Είναι κωλομπάρεμα άποψης.

Πήρε το «Έθνος» ο Ιβάν, γιατί. Για να… δώσει δουλειά στους δημοσιογράφους! Ποια δουλειά; Να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Ντροπή. Και τι πουλάει το «Έθνος». Κυκλοφορία επαρχιακής φυλλάδας. Ο Ιβάν, όμως, το «καθήκον» του το κάνει. Και αγόρασε και συντηρεί προβληματική εφημερίδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΛΟΠΕΖ, ΟΧΙ ΤΟΝ… ΠΩΠΟ ΤΗΣ