Ο πατερας της δημοσιογραφιας

 

Ήταν πανέξυπνος, εργατικός, διορατικός, δραστήριος, τολμηρός και έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι. Αυτά και μόνο ως «όπλα» τον έφεραν στην κορυφή και κατάφεραν να του χαρίσουν τον τίτλο: “Ο πατέρας της δημοσιογραφίας”.

Ο Τζόζεφ Πούλιτζερ (Joseph Pulitzer ), Ουγγρικής καταγωγής, που γεννήθηκε σαν προχθές 10 Απριλίου, το 1847, μετανάστευσε στις ΗΠΑ και έγινε Αμερικανός δημοσιογράφος και άνθρωπος των εφημερίδων. Τα Βραβεία Pulitzer ήταν πρόνοια της διαθήκης του.

Ο Joseph J. Pulitzer Πούλιτζερ (προφέρεται σωστά ως ‘πουλ-ιτ-σερ’) μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1864. Τότε το όνομα του ήταν, József Pulitzer. Υπηρέτησε στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, και έπειτα εγκαταστάθηκε στο St. Louis στο Μισούρι, όπου το 1868 άρχισε να δουλεύει για μια γερμανόφωνη καθημερινή εφημερίδα, την Westliche Post. Έγινε μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και εκλέχτηκε στο Πολιτειακό Νομοθετικό Σώμα του Μισσούρι το 1869. Το 1872 ο Pulitzer αγόρασε την Post για 3.000 δολάρια. Το 1878 αγόρασε την St. Louis Dispatch για 2.700 δολάρια και συγχώνευσε τις δύο εφημερίδες, για να δημιουργηθεί η St. Louis Post-Dispatch, η οποία…

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr