Η ΤΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ

 

Ο Βίκτωρ Ουγκώ έγραψε το θεατρικό έργο “Λουκρητία Βοργία” το 1833. Με βάση αυτό το έργο ο μουσουργός Γκαετάνο Ντονιτσέτι συνέθεσε την όπερα “Λουκρητία Βοργία”, μάλλον το 1834. Ο αποδυτηριάκιας δημοσίευσε κυριακάτικο σεντόνι στις 28 Φεβρουαρίου το 2010 με τίτλο “Αγάμητη σε μοναστήρι”. Για την Λουκρητία Βοργία, βέβαια, που γεννήθηκε σα σήμερα 18 Απριλίου, το 1480.

Η μεγαλύτερη τσούλα της αιωνιότητος. Η Λουκρητία. Όνομα που παραπέμπει σε γυναίκα ακόλαστη. Καταραμένη. Την επισκεπτόταν στο κρεβάτι της και ο πατέρας της και ο αδελφός της. Από σόι τρανό ο πατέρας της έγινε Πάπας της Ρώμης (φώτο, Βοργίας στην τηλεοπτική σειρά ο Τζέρεμυ Άιρονς).
Η Λουκρητία έδωσε το οκέυ στον αδελφό της να δολοφονήσει τον δεύτερο σύζυγό της. Πήγε με πολλούς, πάρα πολλούς άνδρες και έκανε αρκετά παιδιά. Πρώτος της γάμος στα 13. Κατάξανθα τα μαλλιά της και το γαλάζιο κυριαρχούσε στα μάτια της.

Ο άγγελος του κακού, η μυστήρια αυτή γυναίκα, λέγεται πως αφιερώθηκε στη θρησκεία τα τελευταία χρόνια, πριν πεθάνει στις 24 Ιουνίου το 1519, στα 39 της χρόνια. Στις έξι η ώρα σήμερα θα αναρτηθεί στη σελίδα σεντόνι του αποδυτηριάκια, για την περιβόητη Λουκρητία Βοργία.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΞΥΛΟ