ΤΟ ''ΜΑΘΗΜΑ'' ΒΙΣΣΗ ΣΤΗΝ ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

 

Συμπαθής η κυρία Ναταλία Γερμανού. Μια γλυκειά παρουσία στην τηλεόραση, και για χρόνια πολλά εκπομπές στο ραδιόφωνο. Ειλικρινής σ' αυτό που κάνει, την εκφράζει, δεν παριστάνει κάτι άλλο απ' αυτό που είναι. Βέβαια, χωρίς καν να το επιδιώκει η ίδια, έχει καταστεί ακλόνητο φαβορί στη παπαράτσειο δημοσιογραφία με τους πολλούς ερωτικούς δεσμούς της, συνήθως με άνδρες και αγόρια του χώρου της. Που είναι το περίεργο; Μια φορά παντρεύτηκε, γιατί άγαμη να είναι μόνιμα μ έναν γκόμενο.

Σήμερα 22 Ιουνίου το κορίτσι έχει γενέθλια, γεννήθηκε το 1965. Όποιος ενδιαφέρεται για το νούμερο της ηλικίας της, ας κάνει τη σχετική αριθμητική πράξη. Περιττόν. Η θηλυκότητα, αλλά και η σεξουαλικότητα της δεν είναι μόνον... τηλεοπτική. Με την ευκαιρία να αναφέρω μια κουβέντα της σχετική με τις συντροφικές, να 'μαι στη μόδα, σχέσεις. «Οι έρωτες, οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύ ωραίο πράμα, αρκεί να μην εξαρτάσαι απ' αυτές...».

Αυτό είπε η και στιχουργός Ναταλία Γερμανού, με τη σημείωση ότι συμφωνεί με την κυρία Άννα Βίσση. Οι δυο τους είναι και κολλητές (φώτο). Έχουν μια σχέση αλληλοεκτίμησης και η μία λέει στην άλλη τα μυστικά της. Μέσα σ' αυτά πιθανόν και το γεγονός ότι, τόσο η τραγουδίστρια όσο και η παρουσιάστρια, έχουν πλούσια ατζέντα εραστών, συνήθως νεαρώτερων τους. Και επειδή η τραγουδίστρια είναι μεγαλύτερη ίσως λειτουργεί ως μέντορας στην επίσης μεγαλοκοπέλλα Γερμανού.
Το «μάθημα», λοιπόν της Άννας Βίσση στην Ναταλία Γερμανού είναι λέμε «ναι» στον έρωτα, επειδή είναι ωραίο πράμα, επειδή εμείς κατέχουμε την τέχνη να μας φτιάχνει καλύτερη τη ζωή μας, όμως δεν προδίδουμε τον εαυτό μας, προκειμένου να κρατήσουμε τον γκόμενο. Δεν χάνουμε την αξιοπρέπειά μας, δηλαδή.

Δεν τα είπε έτσι η κυρία Γερμανού, όμως κάνω ελεύθερη και επί της ουσίας μετάφραση. Το ένα, λοιπόν, κατά την «καθηγήτρια» Βίσση στην «μαθήτρια» της Γερμανού είναι «Δεν γινόμαστε μια άλλη, παραμένουμε αυτή που είμαστε επειδή δεν εξαρτόμαστε από τη σχέση, κι αυτή όσο κρατήσει...». Το δεύτερο είναι ότι «Αν δεν αξίζει ο άλλος, προτιμώτερο είναι να μείνεις μόνη σου, για ένα διάστημα...».

Σοφές κουβέντες από την πολύπειρη Άννα Βίσση που τις υιοθετώ κι εγώ, όπως η επίσης έμπειρη Ναταλία Γερμανού.


Διαβάστε ακόμα:

BILLY BO: ΩΡΑΙΟΣ, ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΑΤΥΧΟΣ