ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ

 

Είναι πια ολοφάνερο ότι στο Μακεδονικό ζήτημα έπαιξε Disinformation. Με τη συνεργασία, βέβαια, του ξένου παράγοντα και κυβερνητικών στελεχών. Τι σημαίνει Disinformation; Σε ελεύθερη μετάφραση η παραπληροφόρηση. Η παραπλάνηση. Που συνήθως γίνεται με μία πραγματική πληροφορία. Με τη μεθοδευμένη διασπορά είδησης αληθινής, και τη σκοπιμότητα να ''προετοιμάσει'' τον κόσμο. Μέχρι το σημείο να τον κουράσει. Και, τελικά, όταν πια αποφασιστεί να βγει στον αέρα το γεγονός, όταν πια επαληθευτεί η πληροφορία, η κοινή γνώμη να έχει μειωμένη αντίδραση.

Αναφέρομαι στο ''παιχνίδι'' Disinformation, βασικό στις μυστικές υπηρεσίες των χωρών αιχμής στον πλανήτη, διότι υποψιάζομαι πως είναι στημένη η κόντρα ΗΠΑ - Τουρκίας. Πιθανόν, όχι. Πιθανόν να μπήκε σε ενέργεια το έργο και στην πορεία να είπαν στοπ, δεν μας χρειάζεται πλέον η συνέχεια της παραπληροφόρησης, ο στόχος επετεύχθη.
Πιάνουμε το θέμα ακαδημαϊκά. Θεωρητικά. Αν, δηλαδή, κάποιος πάρει πρέφα πως γίνεται το κόλπο και τι είναι αυτό που είναι σε θέση να στοχεύσει μια παγκόσμια δύναμη, τότε οι κεραίες του εύκολα πιάνουν το όποιο μαγείρεμα.

Disinformation. Η Αμερική π.χ. θέλει να ονομαστούν ''Μακεδονία'' τα Σκόπια. Τα βρίσκει με τις δυο κυβερνήσεις. Αμέσως πέφτουν οι ''αποκαλύψεις'' από τα μήντια ότι το όνομα θα είναι τούτο ή το άλλο. Ξεσηκώνεται ο κόσμος και στις δυο πλευρές. Στο μεταξύ σκάνε επώνυμα άρθρα για το πόσο καλό είναι το όνομα και πόσο βοηθάει την... ειρήνη, την οικονομία και άλλα τέτοια πούστικα. Λες και όσο λέγονται Σκόπια γίνεται πόλεμος, παίζει φόβος συμπλοκών.

Με την επιχείρηση Disinformation πιθανόν ο ισχυρός να κάνει και μια προειδοποίηση. Μια απειλή. ''Μουνόπανα, καθίστε φρόνιμα, γιατί θα σας την ανάψω και δεν θα φταίω εγώ... Άντε το έχετε παρατραβήξει, εξαντλήθηκε η υπομονή μου... ''.
Για πρώτη φορά είχα γράψει στην εφημερίδα για το disinformation. Τότε που για δυο χρόνια οι ΗΠΑ δούλεψαν το παραμύθι ότι ο Σαντάμ έχει χημικά όπλα και έτσι να δικαιολογήσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη την στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.
Τελικά, αφού μπουκάρισαν στο Ιράκ αποδείχτηκε αυτό που ήξεραν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Ότι δεν υπήρχε κανένα εργοστάσιο χημικών που απειλούσε την ανθρωπότητα την οποία... έχει αναλάβει να προστατεύει η γαμημένη Αμερική.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ... ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ