ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΤΥΛ... ΚΟΝΣΟΜΑΣΙΟΝ!

 

Μια πατσαβούρα με τα μισά βυζιά έξω βγαίνει στο γυαλί, ακόμα και σε σοβαροφανή κανάλια. Τη σοβαρότητα ας την ξεχάσουμε. Δελτίο ειδήσεων με κυρία δημοσιογράφο που έχει εικόνα μπάργουμαν. Και γιατί μας λέει τα νέα της ημέρας, αφού κλέβει την προσοχή μας με το ημίγυμνο στήθος.

Τελειωμένο έργο αυτό που λέγεται δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Τέτοιο πράμα, εκτός ελάχιστων και φωτεινών εξαιρέσεων, δεν υπάρχει πλέον στην πιάτσα. Δεν το σηκώνει η αγορά.

Με άλματα επιβλήθηκε ο τσογλανισμός στο χώρο. Βγαίνει στο κουτί η όρνιθα στην πιο αξιόπιστη στιγμή για ένα κανάλι, το δελτίο ειδήσεων, και είναι βαμμένη και ντυμένη ανάρμοστα.

Πολύ σοβαρή υπόθεση το δελτίο ειδήσεων. Έχει σχέση με θάνατο, με την υγεία, με την τσέπη σου, με την καθημερινότητά σου η οποία επηρεάζεται αποφασιστικά απ’ το άλφα και το βήτα γεγονός. Ε, όλα αυτά απαιτούν ευπρέπεια, δεν τα λανσάρεις λες και κάνεις κονσομασιόν σ' άλλο χώρο. Και με πλάνα που ταιριάζουν σε ταινία μυστηρίου, θρίλερ βάζοντας επιλεγμένη μουσική υπόκρουση.

Στην Τουρκία την ίδια στιγμή σουτάρανε από ιδιωτικό κανάλι τηλεπαρουσιάστρια, Γκοζντέ Κανσού στο όνομα, διότι εμφανίστηκε με τολμηρό ντεκολτέ. Η φώτο είναι από αλβανικό κανάλι. Τέτοιο αίσχος δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά οι αράδες έχουν αφορμή την... προσπάθεια από κάποιες τσούπρες να προβάλλεται στην κάμερα η χαράδρα στα βυζιά τους. Δεν υπάρχει δικαιολογία, ακόμα κι αν τις υποχρεώνει να είναι... σέξυ ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, για λόγους τηλεθέασης.