ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Κάνεις το λάθος να ανοίξεις την τηλεόραση. Γιατί κατά 87% θα πέσεις σε πολιτικό. Σε πολιτικούς. Όλες οι σοβαρές παραμύθι φούρναρης εκπομπές, κι όλες οι σοβαροφανείς, έχουν πρώτο παράθυρο πίστα τους πολιτικούς. Μάλιστα. Γιατί, όμως;

Επειδή οι πολιτικοί μιλάνε. Επειδή ξέρουν να μιλάνε. Ο καθείς στο είδος του και ο μπαλαμούτης στο μπαλαμούτι του. Κι ακριβώς επειδή με τα χρόνια, λες και κάνουν καθημερινή προπόνηση στο μπλα μπλα, είτε στην επαφή με τους ψηφοφόρους, είτε στα ΜΜΕ, οι παίκτες όλο και βελτιωνόντουσαν
Αυτή είναι η μαστοριά του πολιτικού. Να μιλάει. Τι να κάνει ο επαγγελματίας στην εκπομπή του, στο ραδιόφωνο και το κανάλι; Να καλέσει άτομα που δεν μπορούν να σταθούν τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά. Να σκέπτονται τι να πουν. Ο λόγος τους να έχει παύσεις. Να μη θυμώνουν, να μην κτυπάνε το τραπέζι, να μην αρπάζονται.

Με τον πολιτικό, τον επιστήμονα παρλαπίπα κάνει δουλειά ο εκπομπάρχης. Αν βάλεις τον βουλευτή, τον υπουργό να παίξει μπάλα, το ’χασες το ματς. Αν τον βάλεις στη ψησταριά, τις έκαψε τις μπριτζόλες. Αν του δώσεις νυστέρι να χειρουργήσει, τον έστειλε αδιάβαστο τον ασθενή. Αν τον διορίσεις σε κρατική επιχείρηση, με τη μία την έριξε έξω.
Στο μπλα – μπλα, όμως; Οι καλύτεροι μουσαφίρηδες σε εκπομπή είναι οι πολιτικοί. Το ξέρουν οι τηλεπαρουσιαστές, παίζουν στα σίγουρα με τους επαγγελματίες των κομμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ