Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ

 

Ο άνθρωπος που βρήκε την αιώνια γκόμενά του. Τι ευτυχία! Να έχεις μια μόνιμη ερωμένη που να σε φτιάχνει και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο περισσότερο να δένεσαι μαζί της, και τόσο περισσότερο να ανακαλύπτεις τις χάρες της. Η φωτογραφική μηχανή ήταν ο κόσμος του, η ζωή του όλη. Μ' αυτήν, τη φωτογραφική μηχανή, έβλεπε οτιδήποτε γύρω του, ό,τι γούσταρε,και με τον τρόπο που έβγαζε προς τα έξω το Είναι του. Ο Helmut Newton, ο καλλιτέχνης φωτογράφος της μόδας και του γυμνού.

«Λατρεύω τη χυδαιότητα!...» είχε πει. “Με έλκει η κακογουστιά, για εμένα είναι διεγερτική! Ποια τέχνη; Είναι πρόστυχη η λέξη τέχνη...». Αυτά έλεγε. Ήταν χυδαίος; Δεν νομίζω. Προκλητικός, σοκαριστικός, σκανδαλώδης, όμως σίγουρα ο ίδιος δεν εννοούσε ότι είναι χυδαίος, πρόστυχος.

Γερμανός. Εβραίος. Οι γονείς του την κοπανάνε για την Χιλή, λόγω Χίτλερ, κι αυτός με αίμα τυχοδιώκτη από πιτσιρικάς, την κάνει για Σιγκαπούρη μεριά. Και μετά γίνεται αγρότης στην Αυστραλία, εκεί όπου κατατάχθηκε στο στρατό και πολιτογραφήθηκε Αυστραλός με το όνομα Νιούτον. Παντρεύτηκε μια ηθοποιό, μοντέλο, που κι αυτή έγινε φωτογράφος, έζησαν πολλά χρόνια μαζί.

Ο Χέλμουτ Νιούτον, με φάτσα πανηδονιστή, ακραία δειλός στην προσωπική του ζωή, έκανε κέφι τις μεγαλύτερες γυναίκες και με την κάμερα όρμαγε στα γυμνά κορμιά, τα θηλυκά βέβαια, με σκοπό λες να τα φωτίσει διότι έκρυβαν ανομολόγητα μυστικά.

Φωτογραφίες ασπρόμαυρες, δυνατές, απειλητικές από καλλιτέχνη που αισθανόταν απέραντο πόθο για το γυναικείο κορμί. Έπασχε από αχρωματοψία! Ο Χέλμουτ Νιούτον γεννήθηκε σα σήμερα στις 31 Οκτωβρίου, το 1920, και πέθανε από ανακοπή το 2004, όταν τράκαρε την κάντιλακ που οδηγούσε, στο Λος Άντζελες. Η τέφρα του τοποθετήθηκε στο Βερολίνο, δίπλα στην Μάρλεν Ντήτριχ.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΗΣ