ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΜΑΔΕΣ

 

Μεγάλη περίπτωση ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας. Περιπτωσάρα. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράμα στα χρονικά. Ελληνικά και ξένα. Τον κόσμο όλο να γυρίσεις δεν θα βρεις ούτε στο σήμερα, ούτε στο χθες τέτοια περίπτωση. Είπαμε. Περιπτωσάρα. Έναν άνθρωπο πετυχημένο και ισορροπημένο, μπάνικο και χαρτωμένο, με πακέτο πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι μπορείς να φανταστείς, να μην κάθεται ''ήσυχα''. Να βρίσκεται σε ανεξάντλητη και πυρετική δράση κάθε μέρα εκτός χώρου της επαγγελματικής του ενασχόλησης.

Όπως το λέω. Ο Αλέξης Κούγιας είναι σε διαρκή πόλεμο. Δεν κάθεται ''καλά''. Δεν την αράζει με τα λεφτά του και την ομορφιά του, δεν του φθάνει η κάργα υπερδραστηριότητα στη δουλειά του, το δικηγορικό γραφείο του με κοτζάμ ομάδα συνεργατών, ούτε τη βρίσκει με το σκάφος του. Με τίποτα δεν του φθάνει το δικηγορικό success, δεν τον γεμίζει όσο ''αλκοολίκι'' του με μια ομάδα. Μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Δεν τον ήθελαν στα Γιάννενα και άφησε τον ΠΑΣ. Πήρε την Παναχαϊκή και δεν τον ήθελαν ούτε στην Πάτρα. Σειρά πήρε η Λάρισα και κάποιος, κάποιοι του βγάζουν κόκκινη κάρτα. Λες κι έχουν να κάνουν με άτομο που θα... τρομάξει, θα το βάλει στα πόδια. Αυτό ακριβώς γουστάρει ο Κούγιας, την κόντρα. Ο γεννημένος κοντραδόρος. Η περίπτωση. Η περιπτωσάρα. Ο Κούγιας ο τρομερός
Μεγάλη η λίστα των ομάδων στις οποίες υπήρξε πρόεδρος ο Αλέξης Κούγιας. Βουλιαγμένη, Πετρούπολη, Παγκορινθιακός κ.α. Η καριέρα του σαν ποδοσφαιρικός παράγων ξεκίνησε το 1983 από το Αιγάλεω, ήταν βοηθός εφόρου στην ομάδα των Μητροπουλαίων. Έκανε και στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τότε που έφαγε το χαστούκι από τον προπονητή του γηραιού, τον Αλέφαντο. Ο Μιχάλης Τροχανάς τον διόρισε πρόεδρο στην ΑΕΚ. Γιατί αυτό το πάθος του με το παραγοντιλίκι ο πρώην ποδοσφαιριστής Αλέξης Κούγιας;

Λεφτά δεν έχει ανάγκη, ούτε δημοσιότητα. Έμπορας δεν είναι, ούτε ως επιχειρηματίας ο Κούγιας έχει το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ. Τότε, τι; Αγαπάει τη μπάλα. Αυτό είναι το «ψώνιο» του. Είμαι, σου λέει, άνθρωπος του ποδοσφαίρου χωρίς οπαδική πατρίδα. Σήμερα αγοράζω αυτή την ομάδα, αύριο την πουλάω και πάω για άλλη. Ύστερα είναι και το άλλο. Πώς θα τα χώνει σ' αυτόν και στον άλλον ο Αλέξης Κούγιας, στο όνομα της κάθαρσης βέβαια και στον πόλεμο της εγκληματικής οργάνωσης, αν δεν φοράει τη φανέλα μιας ΠΑΕ. Μην τον περάσουν για γραφικό.

Κάτι άλλο. Ο Αλέξης Κούγιας γεννήθηκε σα σήμερα 4 Νοεμβρίου, το 1951 και είναι μακράν ο Νο1 παίκτης στα κανάλια. Δεν έχει αντίπαλο. Δεν υπάρχει άλλος, άνδρας, γυναίκα, πολιτικός, καλλιτέχνης, δικηγόρος με περισσότερα χιλιόμετρα στον αγώνα δρόμου των τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Κάποτε στο γήπεδο της τηλεόρασης πρωταγωνιστούσε ο μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος, υπουργός σ’ όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Εκατοντάδες ώρες πτήσης σε εκπομπές έχει ο Θόδωρος Πάγκαλος, τα πρωτεία του οποίου έχει πάρει η Λιάνα Κανέλλη, η οποία όταν μπαίνει στο στούντιο είναι αρματωμένη. Στο τραπέζι αραδιάζει τα τσιγάρα, ένα 45άρι με τις σφαίρες του, κάτι περίεργα μεταλλικά και αιχμηρά αντικείμενα των νίντζα, σπραίη υπνωτικά κι ένα περίεργο στυλό που εκσφενδονίζει υγρό ικανό να προκαλέσει εγκαύματα βαρειάς μορφής.

Τι θέλω να πω. Κάνεις το κορόϊδο όταν βγεις στο γήπεδο να παίξεις μπάλα με αντίπαλο ανώτερο. Με τον Κούγια, με την Κανέλλη. Δεν θα τον προκαλέσεις, δεν θα κάνεις μαγκιές διότι θα φας περισσότερο ξύλο, περισσότερα γκολ. Το κορίτσι, λέω για την Λιάνα, μπροστά στην κάμερα παθαίνει. Σε βαθμό υστερίας δεν βάζει γλώσσα μέσα. Η προκλητική. Η επιθετική. Με πείσμα. Με αντοχές. Δεν κουνιέται από τη σέντρα του γηπέδου. Ξεφύγαμε, όμως. Πειράζει;

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΔΟΜΑΖΟΥ ΖΥΓΙΖΕ 4 ΚΙΛΑ