ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ!

 

Όταν το 2011 πέθανε στα 28 της η διάσημη Βρετανίδα τραγουδίστρια Amy Winehouse, ο Μπόμπυ Σόρτυ έδειξε την κλάση του. Της έγραψε μία νεκρολογία για το BBC να γλύφεις τα δάκτυλά σου. Μακάβριο; Σιγά, μωρέ! Δουλειά κάνει ο άνθρωπος, έμπειρος στον τομέα του δύο δεκαετίες. Έγραφε το ρεπορτάζ για τον πεθαμένο πριν αυτός τα κακαρώσει. Να το έχει έτοιμο!

Ο μεγάλος Έλληνας δημοσιογράφος Τάκης Λαμπρέας (1926- 2001), που έκανε και υπουργός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ως διευθυντής της Μεσημβρινής συνιστούσε στον συντάκτες του πολιτικού ή αθλητικού και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ:

«Μην περιμένετε να πεθάνει π.χ. ο Χατζηδάκης ή ο Κοτρίδης, ο Μαγκάκης ή η Παξινού. Να έχετε προετοιμάσει το κείμενο σας, όχι να αναζητείτε πληροφορίες την τελευταία στιγμή…».

Θυμήθηκα τους δημοσιογράφους Σόρτυ και Λαμπρία, από την κουβέντα του Ρόμπερ ντε Νίρο : «Είμαι περίεργος τι θα αναφέρεται νεκρολογία μου, που ξέρω ότι την έχουν ήδη γραμμένη…».

Είχε πει ο Μπομπ Σόντυ: «Με σύστησε κάποιος στον πρώην πρωθυπουργό Τόνυ Μπλαίρ, λέγοντας του, «Τόνυ, αυτός είναι ο Μπομπ Σόντυ, έχει γράψει ήδη τη νεκρολογία σου...».

Κουβέντα του Μπομπ Σόντυ: «Είχα δουλέψει σκληρά τη νεκρολογία της Νταϊάνα και αισθάνθηκα ικανοποίηση όταν μόλις έξι εβδομάδες πριν το ξαφνικό θάνατο της είχα ανανεώσει το κείμενο. Αντιληπτό ότι είναι δύσκολο να συγκεντρώσεις στοιχεία για τον αυριανό νεκρό από τους οικείους του. Ανάρμοστο μάλλον να ζητάς πληροφορίες, πέρα από τα γνωστά, επειδή πρόκειται να γράψεις τη νεκρολογία του…».

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΚΑΙΝΗ Ο ΓΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ