ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΑΚΟΜΑ Η ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

 

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτό το χαμένο κορμί, η γυναίκα σαμιαμίδι με το όνομα Καίητ Μος είναι μακράν η Νο1 μούσα της παγκόσμιας μόδας. Η εκλεκτή, η απόλυτη επιλογή της φυλής των σχεδιαστών αλλά και των διαφημιστών, οι οποίοι κάθε χρόνο έχουν την αγωνία ποιο είναι το top-model με την πιο ισχυρή επικοινωνιακή δυναμική, προκειμένου να «περάσει» στον κόσμο ένα brandname καλλυντικού, αρωματικού, σεξιστικού πρότζεκτ, από κολώνια μέχρι εσώρουχο, αυτοκίνητο και ποτό.

Το δικό μου το μάτι, ο δικός μου εγκέφαλος βαράει σ’ άλλα κύματα και δεν αντιλαμβάνεται τους ύμνους που γράφουν οι ειδικοί για τη φιγούρα και το πρόσωπο της βρετανίδας χλεμπονιάρας. Ναι, λένε, τα χρόνια του έβγα του 20ου αιώνα και του έμπα του 21ου αιώνα στη παγκόσμια αγορά τα εκφράζει τούτη η ανύπαρκτη, λέω εγώ, γυναίκα. Η Katherine Moss, μέσα στις πλουσιώτερες γυναίκες στην Αγγλία, που γεννήθηκε σα σήμερα 16 Ιανουαρίου, το 1974.

Δεν είναι ταλέντο σε κάποιο τομέα η κυρία. Είναι το μηδέν. Δεν έχει επαγγελματική συμπεριφορά. Είναι το ρεμάλι. Την ανακάλυψαν στα 14 χρόνια της κι αμέσως έγινε περιζήτητη. Σύνηθες θέαμα η φάτσα της σε στάσεις λεωφορείων, σε τηλεφωνικούς θαλάμους, στα αεροδρόμια, σε αφίσες στους δρόμους. Δεν άντεξε το πολύ χρήμα στον τραπεζικό λογαριασμό της, τη δίχως όρια φήμη που την χαρίζουν, τις υψηλές γνωριμίες, και την έπεσε στην κοκαίνη. Και το αλκοόλ.

Διαβάζεις τη βιογραφία της Καίητ Μος και ζαλίζεσαι με τις καταχρήσεις της κόντρα στις καταχρήσεις της. Δεν μπορούσε να σταματήσει τα ναρκωτικά και να πίνει. Για πλάκα κάθε βράδυ ένα μπουκάλι βότκα. Με τη βότκα έκανε και τρία γραμμάρια κοκαίνης Ανίκανη να κρατήσει ένα δεσμό με άνδρα. Ανασφαλής, ασυνεπής, αναξιόπιστη. Δεν μπορεί να αποφασίσει για τίποτα, ακόμα αν θα πιει ή όχι καφέ.

Κι όμως, την θέλει το σύστημα. Αυτήν, περισσότερο από κάθε άλλη. Την κυρία Καίητ Μος, στη φιγούρα της οποίας υποκλίνονται φιλόσοφοι και στοχαστές του καιρού μας. Από το πρόσωπό της και την εν γένει παρουσία στα μήντια βγάζουν συμπεράσματα και δίνουν ερμηνείες στη συμπεριφορά του κόσμου. Στα γούστα του κόσμου και τις αλλαγές όπως αυτές έχουν επιβληθεί μεταπολεμικά από τις ισχυρές πολυεθνικές στο ρούχο, στη διασκέδαση, στην επικοινωνία.

Μια ζωή στο σκάνδαλο το σούπερ μόντελ Καίητ Μος. Παγκόσμιος διασυρμός από το ρεμαλισμό της προσωπικής της ζωής. Πρωτοσέλιδα τα όργια της στο σεξ και οι περιπέτειες της με την αστυνομία. Όλα αυτά της κόστισαν στη δουλειά της, αλλά ποτέ δεν πέρασε στα αζήτητα.
Το 2007, το Time την χαρακτήρισε έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Έχει εμπνεύσει πολιτιστικές απεικονίσεις συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού αγάλματος 18 καρατίων αξίας 2,8 εκ. δολαρίων, σμιλεμένο το 2008 για έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο.
Ένας από τους πολλούς άντρες στη ζωή της ήταν ο Τζωνυ Ντεπ (φώτο, όταν ήταν ζευγάρι). Ειδικά αυτός όταν την παράτησε, η κυρία έγινε ένα κουρέλι. Και το ‘ριξε στα όργια με τον επίσης διάσημο ηθοποιό Τζούντ Λω και την γυναίκα του Σάντυ Φροστ. Η εν λόγω Σάντυ γοητεύτηκε και δεν μπόρεσε να αντισταθεί σεξουαλικά με την Μος, οπότε και ο Τζουντ Λω μπήκε στο παιχνίδι κι έγιναν τρίο.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ Ν' ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ