ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ MICHAEL JACKSON

 

Χαμός για τον Μάϊκλ Τζάκσον. Κάποτε θα γινόταν. Αυτά τα αίσχη που καταμαρτυρούν στον καλλιτέχνη δεν κρατιούνται στη σιωπή για πάντα. Ίσως άργησαν να βγουν στον αέρα, ίσως ήρθαν ενωρίτερα, σε σύγκριση πράξεων ανομολόγητων που αφορούσαν άλλους αστέρες του παρελθόντος.

Κατ’ αρχήν. Η κουβέντα δεν είναι αν ο βασιλιάς της ποπ κακοποιούσε σεξουαλικά ή όχι πιτσιρικάδες. Όποιος το δέχεται αυτό ή το αρνείται είναι για μάπες. Απλά ως ΜΜΕ αναφέρεις, χωρίς να υιοθετείς ή να απορρίπτεις τις όποιες κατηγορίες σε βάρος του Μάϊκλ Τζάκσον. Του μη κανονικού ανθρώπου.

Ακριβώς. Δεν ήταν συνηθισμένος άνθρωπος, ανεξάρτητα με τις όποιες ή όχι σεξουαλικές ανωμαλίες του. Ένα είδος ανθρωποειδούς ήταν κρίνοντας τη συμπεριφορά του, τη ζωή του όλη. Και, βέβαια, το πως διαχειριζόταν το μαύρο πρόσωπο του που με αλλεπάλληλες επεμβάσεις προσπαθούσε να του αλλάξει τη φύση και το χρώμα.

Επί του θέματος. Στέκομαι στις αντιδράσεις των θαυμαστών του Μάϊκλ Τζάκσον. Που δεν δέχονται με τίποτα τις επαφές και σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Τους κατανοώ, δεν τους δικαιολογώ. Όλα όσα λένε είναι ψέματα, είναι συκοφαντίες, δεν θα τον πάρουν από την καρδιά μας, διαμαρτύρονται οι θαυμαστές του Τζάκσον.

Σαν «αδελφός» είναι το είδωλο του για τον θαυμαστή. Σα μάνα του, σαν πατέρας του. Ο αγαπημένος του ηθοποιός, τραγουδιστής βρίσκεται με ιερότητα στη ψυχή του θαυμαστή. Ο καλλιτέχνης που τον συγκινεί, που σ’ αυτόν βρίσκει κάτι από τον εαυτό του, που αντιπροσωπεύει κάτι σπουδαίο και μεγάλο, για τον θαυμαστή δεν μπορεί να είναι καριόλης, λέρα, ανισόρροπος, διεστραμμένος, να πηδάει την αδελφή του, να κλέβει τον συνέταιρό του, καρφί της ασφάλειας, άρρωστος μπανιστηρτζής, ό,τι άλλο.

Στο ποδόσφαιρο δεν συμβαίνει αυτό. Στο ποδόσφαιρο παίζει μπάλα ο οπαδός, όχι ο θαυμαστής. Στα παπάρια του οπαδού αν ο παικταράς της ομάδας είναι χαρτοκλέφτης, λαμογιάρει μ’ αυτό ή εκείνο το κόμμα, για λίγα χρήματα παραπάνω πουλάει την μάνα του, κακότροπος με συμπαίκτες, ψοφάει για πρωτοσέλιδα, όποια άλλα κουσούρια.

Ο φανατικός θαυμαστής του Μάϊκλ Τζάκσον και του κάθε καλλιτέχνη δεν χωνεύει με τίποτα ότι ο λατρεμένος του είναι και παλιάνθρωπος. Η τύφλωση. Τεράστια μυαλά σοφίας, μοναδικοί θεάνθρωποι, χαρισματικοί, ποιητές, ταλαντούχοι ηθοποιοί, κορυφαίοι πολιτικοί με προσφορά στον λαό, ήταν πουστάνθρωποι, καραγκιόζηδες, φτηνοί, φτηνότατοι σε χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα:

MICHAEL, WE ARE ALL ONE