ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ

 

Τη μεγάλη αλήθεια για το ψέμα τη βρίσκεις σε κινέζικη παροιμία. ''Ένας λέει το ψέμα, δέκα το δέχονται αληθινό''. Δεν πρόκειται περί σοφίας, αλλά για την πραγματικότητα που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο. Δηλαδή; Γουστάρει το ψέμα. Βολεύεται με το ψέμα. Έχει αδυναμία να αντιληφθεί το ψέμα.

Πρωταπριλιά σήμερα. Ημέρα του ψέματος. Της πρωταπριλιάτικης φάρσας. Δίχως παρεξήγηση. Θα μας την φέρουν εκείνοι που έχουν τη φαντασία να μας πλασάρουν για αλήθεια το πιο χοντρό ψέμα. Θα πήξει το twitter από τις εξυπνάδες των αμέτρητων Μυνχάουζεν.

Είχα διαβάσει κάποιο ωραίο, που υπόγραψε ένας άγνωστος μου, με το όνομα Παύλος Παυλίδης: ''Τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον δεν είναι ψέματα''.

Υπερβολή το πολυμεταχειρισμένο ότι σήμερα είναι η αληθινή εθνική εορτή των Ελλήνων. Τραβηγμένο. Το ψέμα είναι μια αλήθεια στη φύση του παγκόσμιου ανθρώπου. Από μια άποψη έχει σχέση με την επιβίωση του. Θα πει ψέμα από προσωπικό συμφέρον. Και καταδικασμένος είναι και να φάει το ψέμα του αλλουνού, και να υποψιάζεται ότι θα πέσει θύμα ψέματος.

Διαβάστε ακόμα:

THE KING OF COOL