Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

 

Χαμός στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη. Και τι μας ενδιαφέρει, αν τελείωσαν τα μεγάλα κεφάλια, τα πρώτα ονόματα του Open; Τους έδιωξαν, παραιτήθηκαν. Μας ενδιαφέρει πως δουλεύουν τα κανάλια που το κράτος τους έδωσε άδεια και παραμύθι φούρναρης έβαλε και... προδιαγραφές στην ενημέρωση μας. Βεβαίως δεν μας ενδιαφέρει ποιους διώχνει, ποιους προσλαμβάνει το κάθε κανάλι της διαπλοκής.

Δεν το συζητάμε ότι τα κανάλια είναι οι σταυροφόροι της διαπλοκής. Στα ίσα. Χωρίς προσχήματα. Και μόνο ότι ένα κανάλι για να κάνει πρωταθλητισμό στις θεαματικότητες χρειάζεται εκατομμύρια από τη μια και από την άλλη ο ιδιοκτήτης του αδιαφορεί για τη χασούρα, τα λέει όλα. Αν δεν είναι ο στόχος αυτό που νοείται διαπλοκή, τι άλλο στο φαινόμενο επιχειρηματίας να δαπανήσει του κόσμου τα λεφτά για αποκτήσει συχνότητα και να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας, με τη βεβαιότητα της μόνιμης ζημιάς.

Θεμιτό και καθόλου ύποπτο επιχειρηματίας να επενδύσει σε ''εναλλακτικό'' κανάλι με θεαματικότητα 2- 3% και να ποντάρει σε κερδοφορία. Θα είναι μια υγιής και με ρομαντισμό επιχειρηματική κίνηση ένα κανάλι περιορισμένων εξόδων που θα απευθύνεται σε κοινό με ειδικό ενδιαφέρον π.χ. το σεξ, η μόδα, η φιλοσοφία, η Ιστορία, η αρχαιολογία, τα ταξίδια, τα αυτοκίνητα, τα εγκλήματα, η αστρολογία, θαλάσσια και ορεινά σπορ κ.α.

Τι κόλπο είναι αυτό με τους καναλάρχες, χθεσινούς και σημερινούς. Να έχουν την ευγενή πρόθεση να υπηρετήσουν την... ενημέρωση δημοσιογραφικού τύπου. Και όλοι να πέφτουν στην ίδια συνταγή. Και όλα τα ''μεγάλα'' κανάλια να είναι ίδια. Μόνο τα πρόσωπα διαφέρουν. Ίδιες ειδήσεις, συνήθως την ίδια στιγμή, με την ίδια συσκευασία.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ... ΤΟΥΡΚΙΑΣ