ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ... ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

 
Τον λένε λειτουργό του λειτουργήματος. Αμ, πως; Αφού είναι λειτούργημα η δημοσιογραφία, και οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζονται και αναγνωρίζονται λειτουργοί. Όχι απλά εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Γιατί όχι και στρατιώτες, και υπηρέτες της δημοσιογραφίας. Ε, ακούγεται πιο κουλτουρέ, πιο πιασαρέ, πιο τραβηκτικέ το ''λειτουργός''.
 
Είπαμε, είναι λειτούργημα, δεν είναι παίξε γέλασε. Πέφτει και πολύ αποκάλυψη. Φωτισμός άπλετος, ήλιος σκέτος στο παρασκήνιο για τις βρωμιές. Έχουμε βρωμίσει από τις... αποκαλύψεις. Μέχρι που το έχουν παραξεφτυλίσει. Η τάδε σουσουρούδα αποκαλύπτει πως φτιάνει τα κουλουράκια η γιαγιά της. Ένας άλλος σαχλαμάρας αποκαλύπτει ποια λέξη είπε ο γιος του όταν πρωτομίλησε. Κι αυτή είναι αποκάλυψη, που επηρεάζει το κοινωνικό μας γίγνεσθαι. Και τι θα χάναμε αν παρέμεναν κρυφές κάτι τέτοιες συνταρακτικές πληροφορίες.
 
Λειτουργός ο δημοσιογράφος, για να επανέλθουμε. Λειτουργός, λέω εγώ και με το μπαρδόν, είναι και ο επιχειρηματίας του τύπου. Κι αν είναι μια λειτουργός της δημοσιογραφίας ο δημοσιογράφος, ο βάζων τα φράγκα να ανοίξει ένα μέσο, και να το συντηρεί, αυτός είναι δέκα φορές λειτουργός. Του τύπου, της ενημέρωσης λειτουργός. Όχι λειτουργός της δημοσιογραφίας.
 
Άσχετο αν ο ιδιοκτήτης του μέσου είναι λαθρέμπορας, σωματέμπορας, φοροφυγάς, κακοποιός, άτομο συχαμένο και ελεεινό. Η κοινωνία φταίει που τον έχει ελεύθερο και του επιτρέπει να κάνει τον καναλάρχη, τον εκδοτάρχη και να κάνει παιχνίδια διαπλοκής. 
 
Επί του θέματος. Ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης, ο Βαρδινογιάννης και πας άλλος είναι λειτουργοί του τύπου. Σας αρέσει ή όχι. Δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Δεν είναι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι. Σωστό, πολύ σωστό να σκεφτεί κανείς τι δουλειά έχουν να έχουν τον έλεγχο στην πληροφόρηση. Είναι, όμως, λειτουργοί, διότι χωρίς τα φράγκα τους δεν θα ασκούσαν το... λειτούργημα τους οι δημοσιογράφοι. Και... μπράβο στους Μαρινάκηδες και Βαρδινογιάννηδες διότι χάρη σ' αυτούς λειτουργούν το λειτούργημα τους οι δημοσιογράφοι. 
 
Λειτούργημα είναι το λειτούργημα. Αν η δημοσιογραφία γίνεται σύμφωνα με τα κέφια των επιχειρηματιών του τύπου, τότε οι δημοσιογράφοι δεν έχουν το δικαίωμα να ομιλούν περί λειτουργήματος. Άρα; Αφού κάνουν το καθήκον τους ευσυνείδητα οι δημοσιογράφοι, μια χαρά άνθρωποι είναι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.   
Διαβάστε ακόμα:

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, ΖΟΡΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ