ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!...

 
Ο δυνατός ο παίκτης. Αυτός που κάνει χοντρό παιχνίδι και θέλει να 'ναι ο πρώτος. Διαφορετικά είναι παίκτης της πλάκας. Ένα παικτάκι της σειράς. Μόνο για φιγούρα είναι ο χοντροπαίκτης όταν κάθεται στο παγωτό επάνω παρά τα εκατομμύρια που ρίχνει στην πιάτσα. Μήπως έχει κανείς αντίρρηση;
Μιλάμε για παίκτες που κάθονται στο θρόνο. Που κόβουν πρώτοι το νήμα. Δεν μιλάμε για τα σαπάκια που σκορπάνε το χαρτί λες και το βρήκαν από βρωμοδουλειές και έρχονται δεύτεροι. τρίτοι και χωρίς ιδρώτα. Χωρίς να έχουν παλαίψει για την πρωτιά οι τζάμπα παικτες, και τα περιμένουν όλα 'ρθουν δεξιά διότι ποντάρουν μονάχα στα μπερντέ τους.
Έτσι είναι. Δυνατός παίκτης, παίκταρος είναι ο πρώτος. Κακώς, βέβαια, αλλά έτσι τον μετράει ο κόσμος. Και το σύστημα. Και σύστημα είναι το κύκλωμα, είναι τα κόμματα, άλλο έργο αυτό. Που λες γιατί να ποντάρουν επάνω στο φυμέ μάγκα, στον κουραδοπαίκτη, όταν αυτός δεν ζυγίζει τα κιλά της πρωτιάς, που λέγαμε.
Κανονικά δυνατός παίκτης είναι εκείνος που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Είτε είναι πρώτος σκόρερ, είτε δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας. Τι να τον κάνεις τον πρώτο, που ναι μεν είναι πρώτος, αλλά δουλεύει μονάχα για την πάρτη του.
Κάνουμε στην άκρη τις ακαδημαϊκές και καφενειακές, όπως θες τις λες, κουβέντες και πιάνουμε την περίπτωση του Μαρινάκη. Η πιάτσα όλη τον μετράει για τον πιο δυνατό παίκτη τη σήμερον ημέρα. Και όπως μπήκε στη μπάλα και πήρε κεφάλια με το καλημέρα, επτά στα επτά πρωταθλήματα, την έχει στρώσει τη δουλειά και στην τηλεόραση. ''Θα τους πάρουμε τα σώβρακα... ''. είπε στους δικούς τους. 
Ποντάρει πολλά ο εφοπλιστής στα σήριαλ του μέγκα, που τα αγόρασε όλα. Πολύ πράμα, που σαλεύει. Η εξασφάλα. Τα ρολάρει το ένα μετά το άλλο και κτυπάει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Σειρές δοκιμασμένες κι αγαπημένες. Που τις βλέπει ο άλλος και τις ξαναβλέπει. Όπως οι ταινίες της λεγόμενης ''χρυσής εποχής'' του ελληνικού κινηματογράφου. Τις βλέπει ο κοσμάκης ξανά και ξανά.