ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

 

Τίτλος ''Τα περασμένα και... αξέχαστα''. Φωτογραφίες ανάμεσα στις αράδες του δημοσιογραφικού κειμένου τα αφεντικά των τεσσάρων γνωστών και μη εξαιρετέων ΠΑΕ σε στιγμιότυπα από την προχθεσινή παρουσία τους στη συνάντηση με τον υφυπουργό. Τι λέω; Προτείνω ιδέα ρεπορτάζ που θα κάνει μπαμ. Ποιο ακριβώς να είναι το θέμα; Εδώ είμαστε.

Τι έλεγε ο Αλαφούζος για τον Μαρινάκη. Κανένα σχόλιο ο δημοσιογράφος. Τι έλεγε για τον Αλαφούζο ο Μαρινάκης. Αυτό ειπώθηκε τότε, εκείνο τότε. Τι έλεγε ο Μεελισσανίδης για τον Μαρινάκη. Τι ο Μαρινάκης για τον Μελισσανίδη. Υπάρχουν τα φοβερά και τρομερα που ο ένας κατηγορούσε δημοσίως τον άλλον, με ανακοινώσεις, με δηλώσεις μπροστα στην κάμερα.

Αυτό είναι. Να μαζεύονται μετά από επιθυμία του υφυπουργού και της πλανηταρχίας του ποδοσφαίρου για να ''τα βρουν'' τέσσερις νομάτοι που πάντα βρίσκονται, και πάντα θα βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλον. Γιατί; Επειδή δεν προσδοκούν οικονομικά οφέλη μέσα από τα κέρδη που μπορεί να παράγει ένα αξιόπιστο και εμπορικό πρωτάθλημα. Γιατί; Επειδή ο ένας υποψιάζεται τον άλλον.

Το ρεπορτάζ της χρονιάς είναι να θυμηθεί ο κόσμος όλα όσα χρέωνε στον Μαρινάκη ο Ιβάν που είχε ''συμμαχήσει'' με τον Αλαφούζο και τον Μελισσανίδη ενάντια στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού. Και να τα ''συγκρίνει'' ο κόσμος με τα φρέσκα, αυτά που ο Μαρινάκης κατηγορεί τον Σαββίδη.

Ποια η σκοπιμότητα του ρεπορτάζ; Να αντιληφθεί και ο τελευταίος πίτουρας ότι για να αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο, καμιά προσπάθεια δεν περνάει από το αν θα τα... βρουν οι τέσσερις κοτσαμπάσηδες του πρωταθλήματος. Η υπόθεση είναι καθαρά κυβερνητική. Η εκλεγμένη κυβέρνηση αποφασίζει, όχι οι ΠΑΕ με κόσμο, ούτε η ΕΠΟ.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟ... ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ!