ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ... ΕΜΕΝΑ!

 

Ποιος είναι σε θέση να απευθύνεται στον ελληνικό λαό, για οποιοδήποτε θέμα, χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί στην καλύτερη γραφικός; Να γράφει π.χ. στο διαδίχτυο ή να λέει από το ραδιόφωνο ''Ελληνικέ λαέ, μπλα μπλα...και τα λοιπά''. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο αρχιεπίσκοπος, ο αρχηγός κόμματος... Μέχρι εδώ. Δεν έχει άλλος. Ούτε υπουργός, ούτε μητροπολίτης, ούτε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, διότι αν αυτοί τολμήσουν να το διαπράξουν καταπατούν την τυπική και άτυπη ιεραρχία.

Φοβερά πράγματα. ''Ελληνικέ λαέ..., και τα λοιπά... '' έβγαλε διάγγελμα η 65χρονη κυρία Δήμητρα Λιάνη, με την ιδιότητα της συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου. Για να μας πει τι το κορίτσι; Πως αν ζούσε ο μακαρίτης άνδρας της, σήμερα μέρα κορονοίού, θα πετύχαινε θετικές αποφάσεις στο διεθνή χώρο όσο και στο εσωτερικό. Και με την ευκαιρία η χήρα, αφού τα χώνει στον Γιώργο Παπανδρέου, τον γιο του άντρα της, προτείνει, τώρα που τη βγάζουμε στο σπίτι, να διαβάσουμε το... βιβλίο της.

Δεν κρίνεται η κυρία Λιάνη, όσο η κοινωνία μας, την οποία εκφράζουν τα ΜΜΕ, που χωρίς να κάνουν πλάκα, κάθε άλλο παρά σατιρικά πάνε πάσο τον καθένα άσχετο με σύνδρομο μεγαλοϊδεατισμού. Τον καθένα να θαρρεί τον εαυτό του ικανό να συμβουλεύει τον λαό, να τον καθοδηγεί, να του εύχεται, όπως η πρώην του Ανδρέα, ''Καλή λευτεριά από τον κορονοϊο...''.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ... ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ