ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΑΙΜΗΣ;

 
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΑΙΜΗΣ;
Στα 83 του χρόνια πέθανε ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοίας Γιώργος Ζαίμης και ως συνήθως τα μέσα έδωσαν ξερά την είδηση. Ένα κείμενο ξεπατικωμένο, λες και καταχωρούσαν πληρωμένη διαφήμιση. Κανένα ΜΜΕ δεν είχε κάτι δικό του να πει, να γράψει. Είναι και το άλλο το πιο θλιβερό για το πως συμπεριφέρεται ο τύπος στην Ελλάδα, έχουν και απαίτηση να τους στηρίζει οικονομικά το κράτος.
Με τη ξεπατικωμένη ''ενημέρωση'' του θανάτου του Ζαίμη δημοσίευσαν την ίδια φωτογραφία με τους τρεις που ήταν πλήρωμα το 1960 στους ολυμπιακούς αγώνες. Ποιος, όμως, από τους δυο είναι ο Ζαίμης; Τον έναν το ξέρουν και οι πέτρες, αυτόν στη μέση, είναι ο τότε διάδοχος του θρόνου Κωνσταντίνος. Ο Ζαίμης είναι ο δεξιά ή ο αριστερά; 
Δεν το ξέρουν. Και επειδή δεν το ξέρουν δεν το αναφέρουν στον αναγνώστη. Να μη γνωρίζουν τη φυσιογνωμία κάποιου που κέρδισε χρυσό μετάλλιο, μικρό το κακό. Το ασυγχώρητο είναι που δεν έκαναν τον κόπο να το ψάξουν. Έτσι λειτουργούν το δημοσιογραφικό τους καθήκον αφήνοντας τον αναγνώστη να το... μαντέψει.
Μια αθλητική εφημερίδα χθες το 'παιξε στη ζαριά κι έχασε. Δημοσίευσε ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ την είδηση του θανάτου του Ζαϊμη κι έβαλε τη φωτογραφία του... Εσκιτζόγλου. Θα πει κάποιος ''Ασχολείσαι με το θάνατο ενός ξεχασμένου αθλητή;''. Λάθος, κύριε. Ασχολούμαι με την.ανευθυνότητα, την προχειρότητα με την οποία Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ διαχειρίζονται δημοσιογραφικά τα ΜΜΕ. Θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί ύβρι στο νεκρό να γράφεις γι' αυτόν και να μη γνωρίζεις ποιος από τους δυο είναι στη φώτο. Και να μη φροντίζεις να ενημερωθείς πριν ενημερώσεις. Το σωστό είναι ότι δεν σέβονται τον αναγνώστη, αυτόν στον οποίον απευθύνονται.
Ο αριστερά είναι. Ο δεξιά είναι ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου, ο μεγαλύτερος της τριάδας, ο οποίος πέθανε στα 86 του το καλοκαίρι του 2018. Βενιαμίμ και εν ζωή ακόμα ο του 1940 Κωνσταντίνος ο Β'.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΛΥΝΕ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ