ΜΕΤΑ ΤΟ ''ΑΤΥΧΗΜΑ''(;) ΣΕΙΡΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ''ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ''(;)

 

Μυστήριο που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Το καλοκαίρι του 2016 ο εκδότης τεσσάρων καθημερινών εφημερίδων(!), που όλες μαζί δεν πουλούσαν ούτε χίλια φύλλα, καίγεται ζωντανός στην Αττική οδό, ενώ οδηγεί το πολυτελές αμάξι του, μια πόρσε καγιέν. Είναι ο 42χρονος δημοσιογράφος Παναγιώτης Μαυρίκος που ήταν μπλεγμένος στο κύκλωμα εκβιαστών, επί κυβέρνησης Σύριζα, και έπαιρνε αέρα πατέρα διαφήμιση από κρατικές επιχειρήσεις.

Πρώτη εφημερίδα που έβγαλε ο ''εκδότης'' Μαυρίκος ήταν η ιστορική ''Μεσημβρινή'', άλλοτε ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ήταν επόμενο οι Βαρδινογιάννηδες να καταφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του ''αρουραίου'' εκδότη, ο οποίος στη συνέχεια έβγαλε την ''Ακρόπολη'' του Δημήτρη Κοντομηνά, την ''Επικαιρότητα'' του Σωκράτη Κόκκαλη, και τις ''24 ΩΡΕΣ'' του Γιώργου Κοσκωτά. Εφημερίδες του παρελθόντος, που όμως οι πρώην ιδιοκτήτες τους τυπικά δεν είχαν δικαίωμα τίτλου διότι είχε λήξει το ''σήμα'' τους. Ο Μαυρίκος έβγαλε και την ΑΘΛΗΤΙΚΗ (με τον ίδιο λογότυπο, της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας), την οποία πλάσαρε ως ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ.

Ε, αφού είχε τίτλους εφημερίδων, όχι και κανονικές εφημερίδες, που κυκλοφορούσαν με τα ίδια κείμενα, ... απαιτούσε κρατική διαφήμιση, κι αν την αρνούνταν κάποιος υπουργός, του έστελνε ασύντακτη και ανορθόγραφη διαμαρτυρία. Ξεκίνησε να γίνει ο Μπερλουσκόνι της Ελλάδος επί κυβέρνησης ΝΔ. Ο υπουργός υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος τον διόρισε αντιπρόεδρο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, ως έχων σχέση με το εν λόγω νοσοκομείο διότι το επισκεπτόταν ο, κατά τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, ανίατα ψυχασθενής αδελφός του εκδότη.

Όπως ''χρησιμοποιούσε'' νεκρές εφημερίδες ο Μαυρίκος έκανε τζούφιο μπάσιμο και στο ποδόσφαιρο. Δήλωσε ότι θα... σώσει τον Απόλλωνα Αθηνών, όταν η ομάδα είχε υποβιβαστεί στο ερασιτεχνικό. Μετά αποφάσισε να αναστήσει τον Αιολικό και την Προοδευτική, όμως το... μετάνοιωσε γρήγορα και περιορίστηκε στα... ΜΜΕ. Άλλη πρωτοβουλία του ήταν να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά, να αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Φασούλα.

Σα σήμερα 9 Ιουνίου πέθανε μέσα στις φλόγες ο Μαυρίκος και τρισήμισυ χρόνια μετά, Οκτώβριο του 2019, σκοτώθηκαν μέσα σε αμάξι κι αυτοί, η 76χρονη μητέρα του και ο 53χρονος αδελφός του. Η μάνα οδηγούσε τη μερσεντές της χήρας του Μαυρίκου και με ταχύτητα μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα έπεσε στη θάλασσα, στο Μώλο της Δραπετσώνας. Αυτοκτονία; Από την μητέρα η τράπεζα είχε πάρει το σπίτι στην Βάρκιζα και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟ