ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 
ΑΘΩΟΣ το ένα πρωτοσέλιδο χθες, ΔΙΚΑΙΩΣΗ το άλλο πρωτοσέλιδο. Για τον Μαρινάκη, που απαλλάχτηκε, που δεν θεωρήθηκε ύποπτος σε αλλοίωση αποτελέσματος σε κάποιον αγώνα της ομάδας του με τον Ατρόμητο. Σα να πανηγυρίζουν με τα πρωτοσέλιδα τους για την... αθωότητα και τη... δικαίωση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού. 
Να το κάνουν αυτό αφού πρώτα είχαν αντιμετωπίσει το ίδιο την εισήγηση δικαστού- για την ίδια υπόθεση- με την οποία ο εφοπλιστής έπρεπε να αποκλειστεί από το ποδόσφαιρο και να υποβιβαστεί ο πρωταθλητής. Όταν την έπνιξαν την είδηση με την επιβαρυντική δικαστική εισήγηση, δεν έχει καμιά αξία- πρωτοσέλιδη- να μπουμπουνίζουν την απαλλαγή.
Πέρα απ' αυτό. Να το πιάσουμε το θέμα γενικά και ακαδημαϊκά, όχι απαραίτητα ως υπόθεση Μαρινάκη. Μια απόφαση, δικαστική ή όχι, από όργανο δικαστικό ή διοικητικό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια... απόφαση. Που σήμερα ισχύει, αύριο ανατρέπεται, σε δεύτερο βαθμό και ακόμα παραπέρα. Δεν είναι ένοχος ο Μαρινάκης επειδή δικαίως ή αδίκως κατηγορείται από ιδιώτη ή δικαστή. Ούτε αθώος επειδή δικαίως ή αδίκως δεν τιμωρείται. 
Το σωστό είναι να πει κανείς ότι γλύτωσε ο ''κατηγορούμενος'' αν την σκαπουλάρει. Και καταδικάστηκε αν φάει την καμπάνα. Αυτά τα πρωτοσέλιδα για ΔΙΚΑΙΩΣΗ και ΕΝΟΧΗ τα λένε αυτοί που πουλάνε τσατσιλήκι στην εξέδρα και βέβαια στον ''κατηγορούμενο''.
Διαβασε ακομα:

ΚΑΙ ΖΑΝΕΤ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ