ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑ

 

Ο Βενιζέλος άδειασε τον Παπακωνσταντίνου. Τι είναι αυτά, ρε; Έκανε τη λουμπινιά με την πασίγνωστη αυτή κωλοϊστορία της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός οικονομικών και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον έβγαλε στη σέντρα. Οπότε καθαρίσαμε. Τι είναι αυτά, ρε;

Ο Βενιζέλος δεν είναι σκέτος Βενιζέλος. Όχι, βέβαια. Είναι πρώτα ΠΑΣΟΚ. Πρώτα είσαι κόμμα και μετά άτομο. Να συννενοούμαστε. Αν δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ ο Παπακωνσταντίνου δεν θα γινόταν υπουργός οικονομικών. Ούτε θα ήταν κάθε μέρα πρώτη μούρη στα κανάλια.

Θυμίζω ότι ο Παπακωνσταντίνου επί Γιωργάκη στο ΠΑΣΟΚ, όσα χρόνια έπαιζαν ακόμα στην αντιπολίτευση, ήταν υπεύθυνος τύπου. Εκπρόσωπος του κόμματος. Στην κομματικοκρατία το Νο2 σε κάθε κόμμα είναι αυτός που μιλάει στους δημοσιογράφους. Ο Ρουσόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου.

Να συνεχίσω; Πρώτα φταίει το ΠΑΣΟΚ για το αβαβά στη λίστα Λαγκάρντ και μετά αποδίδονται ευθύνες προσωπικά σε κάποιον. Είναι το κόλπο να αδειάζουν ένα πρόσωπο για να απαλλάσσεται ένα κόμμα στο οποίο κυριαρχεί η διαφθορά. Γιατί μπορεί να συμβαίνει και το άλλο. Ο Παπακωνσταντίνου να είναι θύμα, όχι πως δεν έχει ευθύνες. Θύμα της διαπλοκής που για χρόνια υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ τον έκανε υπουργό, τσάρο της οικονομίας τον Παπακωνσταντίνου. Και το ΠΑΣΟΚ τον υποχρέωσε να τηνπνίξει τη λίστα Λαγκάρντ. Γιατί να μην ισχύει αυτό;