ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΝΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΗΓΗ: FOSPHOTOS
 

Δεν υπάρχει κανένας ανασχηματισμός. Ούτε μετασχηματισμός. Και πώς θα μπορούσε να προκύψει τέτοιος όταν απουσίαζε έστω κι ένας στοιχειώδης σχηματισμός. Τι υπάρχει και με τη νέα κυβέρνηση; Τίποτα δεν υπάρχει. Αέρα πατέρα είναι η δουλειά. Αυτό είναι το αξιόπιστον πολιτικόν σχόλιον.

Δεν μπορεί να μιλάς για ανασχηματισμό, ούτε για κυβέρνηση, αν θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά οι σοβαροί. Υπάρχουν και τέτοιοι. Δεν είναι όλοι μπουχλουμπούχλου.
Κυβέρνηση θα πεις αν έχεις να κάνεις μ’ ένα ενιαίο όργανο, με μια ομάδα ανθρώπων, υπεύθυνων που αναλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο έργο, επικοινωνούν μεταξύ τους, ενημερώνουν τον πρωθυπουργό, όπως και αποδέχονται εντολές, οδηγίες. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα.

Για ποια «κυβέρνηση» μπορούν να μιλάνε όταν ο πρωθυπουργός δεν έχει καν επαφή, επικοινωνία για ένα χρόνο με το 80% των υπουργών του; Όταν υπουργοί είναι στο περίμενε επί μήνες για να μιλήσουν με τον προπονητή της ομάδας.

Έλα! Παρατράβηξε αυτή η σάχλα να παραλληλίζεται το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Το ξεκίνησε πρώτος ο αποδυτηριάκιας το 1982 και το πήραν οι πονηροί και λένε κι αυτοί τα πολυμεταχειρισμένα. Πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να παίρνει μεταγραφή σ’ άλλο υπουργείο!

Τόσο παικταράς είναι π.χ. ο Παναγιωτόπουλος που έχει και ειδικότητα στο υπουργείο εργασίας και στο αμύνης και στο πολιτισμού; Είπαμε. Αυτά τα γράφαμε πριν 30 χρόνια όταν πρωτοστήσαμε τους αποδυτηριακιστές στα θρανία του δημοτικού. Ότι θα γελάνε τα τσιμέντα του γηπέδου αν ο προπονητής στη σύνθεση της κυβέρνησης έβαζε στόπερ τον εξτρέμ και τον τερματοφύλακα επιτελικό χαφ.

Τώρα πια παραδίδουμε μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου. Δεν έχει σημασία ποιος υπουργός πάει σε ποιο υπουργείο! Το μέγα πρόβλημα είναι ότι απουσιάζει η πολιτική. Το εθνικό έλλειμμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει, δεν είχε ποτέ πολιτική στους βασικούς τομείς της υγείας, παιδείας, γεωργίας, ακτοπλοΐας, κτηνοτροφίας, αθλητισμού κ.α.

Του λες του αλλουνού τράβα σ’ εκείνο το υπουργείο, π.χ. μεταφορών, και βγάλε τα μάτια σου. Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Προσπάθησε να τα κωλομπαρέψεις. Δεν γίνεται έτσι, όμως. Ποιος ανασχηματισμός, λοιπόν. Ούτε να το λες.