Η ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΜΠΕΛΑ

 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο πολιτικός που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στην ΕΟΚ, Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Σωστό. Είναι μία εθνική επιτυχία, που την πιστώνεται ο κουφός. Πράγματι ένας μεγάλος πολιτικός. Ένας παληός άνθρωπος που γνώριζε την εποχή του. Τύπος αρχηγικός, όχι ηγετικός. Ό,τι σου λέει ο αποδυτηριάκιας.

Προσωπικότητα. Ένας ανύπαρκτος δικηγόρος από τις Σέρρες που έμπλεξε με την πολιτική μετά τον εμφύλιο πόλεμο και έγινε η φίρμα. Καραμανλής, Βουγιουκλάκη, Καζαντζίδης, Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, ήταν τα πιο γνωστά, τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον καιρό του ιδρυτή της ΕΡΕ και της ΝΔ.

Βέβαια. Δύο κόμματα έφτιαξε ο Καραμανλής. Αυτό που δεν μπορούσε να κάνει ο ανηψιός του Κώστας, που έγινε πρωθυπουργός με αβάντα το όνομα «Καραμανλής», αλλά  δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον μπάρμπα του.

Πρέπει να’χεις ειδικό βάρος, να μετράς, για να φτιάξεις δικό σου μαγαζί. Δικηά σου ταμπέλα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το έκανε. Δεν μπήκε στο παιχνίδι με την ταμπέλα του πατέρα του, την «Ένωση Κέντρου». Λάνσαρε το πιο προχωρημένο ΠΑΣΟΚ.

Όλοι οι αρχηγοί θα ήθελαν να φτιάξουν νέο κόμμα, στη θέση του παληού. Ο Σημίτης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Σαμαράς. Δεν τόλμησαν. Ο Σαμαράς που το είχε τολμήσει, όπως ο Στεφανόπουλος, ο Αρσένης, ο Τρίτσης, ο Καρατζαφέρης, ένα σωρό άλλοι, δεν έκαναν τίποτα.

Διαβάστε ακόμα:
Καραμανλής, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, καμμένα χαρτιά