ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ

 

Η σωστή λέξη είναι η τρέλα. Ναι, αυτή είναι η πιο κοντινή λέξη, η «τρέλα», όχι το πάθος, ο έρωτας, η μανία, το δόσιμο, η ιδεολογία, η πίστη. Η τρέλα είναι που περικλείει όλα όσα θα κτυπήσουν κατακέφαλα τον επαναστάτη, που θα τον κάνουν να αισθάνεται ότι ανήκει σ’ άλλον πλανήτη, ότι είναι εξωγήινος κι έχει δεχθεί εντολή άνωθεν, από τους ουρανούς, να τα δώσει όλα, να τα κάνει όλα για την επανάσταση.

Ο επαναστάτης είναι τρελός. Όχι ακριβώς, τον έχει μετατρέψει τρελό η τρέλα του να κάνει αυτό που νοιώθει ως υποχρέωση, και το οποίο δεν είναι σε θέση να το ξεκινήσει άλλος. Οι άλλοι απλά θα χρειαστεί να πεισθούν, να ακολουθήσουν.

Η τρέλα του επαναστάτη. Να μην έχει επαφή με την γη. Με την πραγματικότητα. Του είναι αδιάφορο, άλλωστε. Γιατί; Επειδή είναι τρελός, όχι ηλίθιος.Επειδή είναι βαρεμένος,κατακέφαλα.

Το γνωρίζει ο επαναστάτης, δεν είναι μαλάκας ότι αυτό που αρχίζει είναι απίθανο, δεν πρόκειται να επιβληθεί. Ούτε είναι αυτό που πραγματικά θέλουν οι λαοί, ο κόσμος. Δεν τον απασχολεί αυτό. Δεν τον αποτρελαίνει. Παραμένει τρελός.

Λένιν. Με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 21 Ιανουαρίου, το 1924, πέθανε ο ηγέτης της Οκτωβριανής επανάστασης, που είχε γεννηθεί στις 22 Απριλίου 1870 στη τσαρική Ρωσία, οι αράδες που προηγήθηκαν.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο δάσκαλος, ο ραβίνος, ο γκουρού και τον έκανε πρότζεκτ και τον διέδωσε σ’ όλον τον κόσμο ο επικοινωνιολόγος, ο διαφημιστής, ο ρεκλαμαδόρος Παύλος.

Ο Μαρξ έγραψε το κομουνιστικό «Μανιφέστο» τον Δεκέμβριο του 1847 στις Βρυξέλλες που τυπώθηκε στο Λονδίνο στις 20 Ιανουαρίου 1848 και ο γεννηθείς μετά από 22 χρόνια Λένιν αναλαμβάνει να οδηγήσει το χορό της δικής του τρέλας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο καλλιτέχνης που σε ταξιδεύει στον κόσμο του