ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Αγνώστου πατρός και επίσης αγνώστου μητρός. Ούτε ο ίδιος είναι γνωστός. Θα γίνει, όμως, διότι αυτόν προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο στην Αθήνα το ενωτικό κίνημα ΣΥΡΙΖΑ. Μη μου πείτε ότι σας είναι άγνωστος και ο ΣΥΡΙΖΑς.

Το μόνο που έγινε γνωστό για τον σύντροφο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, νέο στην ηλικία στέλεχος του ενωτικού κινήματος, είναι ότι πρόκειται περί αμερικανοσπουδαγμένο. Καλό αυτό. Θετικό.

Ποια είναι τα προσόντα του Γαβριήλ θα όφειλε να δημοσιοποιήσει το ενωτικό, σε πείσμα αρκετών τάσεων και μειοψηφιών, κίνημα ΣΥΡΙΖΑ. Για να τον προκρίνουν δήμαρχο, μάλιστα στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, φαντάζομαι ότι εκτίμησαν τα επαρκέστατα προσόντα του κυρίου Σακελλαρίδη. Ποια είναι αυτά;

Δήμαρχος Αθηναίων σημαίνει ότι θα διαχειρίζεται δις. Απ' αυτόν θα εξαρτηθεί αν η ζωή των Αθηναίων θα γίνει καλύτερη. Ποια θα είναι η εικόνα της πρώτης πόλης της χώρας στα μάτια των ξένων. Περιορίζομαι στα χοντρά.

Παλαιοκομματική τακτική είναι να σου πετάνε υποψήφιο μια φίρμα, ένα πιασάρικο όνομα στον κοσμάκη, μόνο για να πάρει τη νίκη το κόμμα. Μόνο να αυξήσει δήθεν την κομματική του δυναμική. Και ο υποψήφιος δήμαρχος αποδεικνύεται πατάτα, κι όχι Νάξου.

Θα μου πεις φταίει και ο κόσμος. Όχι, κύριε, δεν φταίει ο ανύπαρκτος. Να σταματήσει το παραμύθι ότι ο λαός είναι κυρίαρχος. Το κόμμα, μάλιστα το πολιτικοποιημένο, το αριστερό κόμμα θα λειτουργεί καθοδηγητικά. Δηλαδή;

Αυτό που λέμε. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δώσει στη δημοσιότητα το γιατί  επέλεξε τον άγνωστο αλλά ικανό και κατάλληλο για τις απαιτήσεις δήμαρχο, τότε  περνάει το μήνυμα στον κοσμάκη. Το μήνυμα ότι ο κοσμάκης να ψηφίζει με βάση κριτηρίων, όχι επειδή π.χ. η Μελίνα είναι δημοφιλής, η Δαμανάκη είναι η εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μεγάλος μουσικός.

Τι ανοησίες είναι αυτές; Επειδή κάποιος είναι καλός π.χ. ηθοποιός κάνει και για δήμαρχος;

Διαβάστε ακομα:

Η δουλειά του είναι να προκαλεί