ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙΑ!

 

Όλα έχουν την εξήγησή τους. Σε μια νύχτα έρχεται τούμπα η κατάσταση και διαλύεται η Σοβιετική Ένωση. Και σ' όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης διαολοστέλνονται τα κομουνιστικά κόμματα. Και από το πουθενά ξεφυτρώνουν οι ολιγάρχες. Φοβερά πράγματα. Μιλάμε για την Ουκρανία.

Ελλάδα-Ουκρανία-Συμμαχία. Καμμία σχέση. Εκτός ότι έχουμε την ίδια θρησκεία, χριστιανορθοδοξία. Να, όμως, που το ηφαίστειο που έχει αρχίσει και βαράει στην Ουκρανία παραπέμπει στην Ελλάδα. Όλος ο πλανήτης εδώ και ημέρες βλέπει από τα ΜΜΕ τις διαδηλώσεις στην Ουκρανία. Όχι ακόμα στην Ελλάδα.

Μια άλλη Αίγυπτος, πριν ανατραπεί ο Χόσνι Μπουμπάρακ. Ένα άλλο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεϊν, μία άλλη Συρία του Ασάντ. Μακελειό στην Ουκρανία. Και τώρα πια δεν παίζει απλώς η ακτιβιστική ιστορία των γυμνόστηθων κυριών. Ο κόσμος πεινάει. Κι όταν το πράμα φθάνει στα άκρα, τότε μιλάει το ηφαίστειο και η λάβα δεν παίρνει μονάχα τους πολιτικούς, την κυβέρνηση, αλλά και τους επιχειρηματίες. Τους ολιγάρχες.

Ο επιχειρηματίας θέλει ομαλότητα. Πολιτική ομαλότητα, διότι μόνο τότε σκοράρει επιχειρηματικά. Από πού να κονομήσει ο επιχειρηματίας όταν ο κοσμάκης πεινάει. Όταν βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί. Γι' αυτό μπαίνει στο παιχνίδι ο πλουσιώτερος άνθρωπος της Ουκρανίας, ο ιδιοκτήτης της Σαχτάρ Ντόνεσκ. Ο πολύς Ρινάτ Αχμέτωφ, αυτός που έδωσε τα 16 εκ. για να πάρει από τον Ολυμπιακό τον Νέρι Καστίγιο.

Μαζεύτηκαν οι Ουκρανοί της Αγγλίας έξω από τη βίλα του Αχμέτωφ στο Λονδίνο, μια σπιταρώνα 165 εκ. ευρώ, και του είπαν “Προχώρα”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν δεν κάνει κάτι τότε οι Ουκρανοί θα τον φάνε ζωντανό.

Τις διαδηλώσεις τις τρώει όλες στη μάπα ο πρωθυπουργός Γιανούκοβιτς, άνθρωπος του Αχμέτωφ, ο οποίος πλέον την κάνει γυριστή. Και από κοντά, απ' ότι φαίνεται θα παίξουν πολιτικά και οι άλλοι ολιγάρχες της Ουκρανίας.

Τα αντιλαϊκά καθεστώτα, αριστερά ή, δεξιά, γεννάνε επαναστάτες και η χρεοκοπία των επαναστάσεων γεννάει ολιγάρχες. Όλο το έργο στην δημοκρατική Ουκρανία, μια χώρα 80 τόσο εκατομμυρίων, το παίζουν δέκα ολιγάρχες. Αυτοί έχουν τα βαρειά χαρτιά, απ' αυτούς εξαρτάται η οικονομία της Ουκρανίας. Και πρώτος και καλύτερος ο 47ος πλουσιώτερος άνθρωπος στον κόσμο, ο της Σαχτάρ Ντονέσκ Ρινάτ Αχμέτωφ.

Διαβάστε ακόμα:

Συμφωνία από κοκόρια μονομάχους