ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΧΙ Η ΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

 

Έγινε, λέει, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Άμα είναι άσχετοι, λένε ό, τι θένε. Παίζει να μην είναι άσχετοι, όμως από σκοπιμότητα να αποπροσανατολίζουν. Και να περνάνε όπως γουστάρουν την ειδησεογραφία από τα διεθνή μήντια.

Με 16.000 στρατό, λέει, ο Πούτιν μπουκάρησε στην Ουκρανία. Δεν είναι έτσι. Η Ρωσία ήταν πάντα στην Ουκρανία. Αν, δηλαδή, αύριο η Ελλάδα στείλει στρατό στην Κύπρο θα πεις ότι μπουκάρανε τα δικά μας φαντάρια στη μαρτυρική αδελφή Κύπρο;

Το ότι η Ουκρανία σήκωσε από αρχές της δεκαετίας '90 τη δική της σημαία, φόρεσε τη δική της φανέλλα, δεν άλλαξε τίποτα, επί της ουσίας. Η Ουκρανία είναι τόσο Ουκρανία όσο της επιτρέπει η Ρωσία. Και ο στρατός του Πούτιν στην Ουκρανία δεν απειλεί την Ουκρανία, αλλά την Αμερική, την Ευρώπη. Καθήστε καλά, μη μπερδέψουμε τα μπούτια μας. Το μαγαζί Ουκρανία είναι δικό μου, δεν θα βάλετε χέρι.

Έτσι είναι τα πράγματα. Η Ελλάδα, δηλαδή, είναι ελληνικό μαγαζί; Έλα, σε παρακαλώ. Είσαι αμερικανικό μαγαζί. Κι αυτό δεν το αποφασίζεις εσύ. Αν, δηλαδή, θέλεις να αλλάξεις αφεντικό, να γίνεις ρώσικο, κινέζικο μαγαζί. Ούτε είσαι σε θέση να πεις Η Ελλάδα Ανήκει στους Έλληνες. Αυτά είναι για τα μπαλκόνια. Για τα γήπεδα. Για τα σκυλάδικα. Δεν το συζητάμε ότι η σκυλάδικη μουσική είναι δική μας. Μόνο δική μας. Δεν ανήκει σε κανέναν άλλο.

Διαβάστε ακόμα:

Ακίνδυνοι οι πύραυλοι χωρίς ευλογίες ιερέων