ΣΤΗΝ EUROVISION Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

 

Είναι, λένε, βαμένος πασοκτζής ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης. Αυτό είναι το θέμα, ρε; Κολλητάρι Σημίτη ήταν, είχε παίξει πολύ χοντρά μαζύ με τον πρώην πρωθυπουργό και είχε εκπομπή στην ΕΡΤ με πολύ υψηλό κόστος. Αυτό είναι το θέμα, ρε;

Ποιο είναι το θέμα, ρε, αποδυτηριάκια. Όχι, βέβαια, αυτά που κυκλοφορούν, ότι τον έστησε ο Βενιζέλος για να ανακόψει το ρεύμα προς το Σύριζα. Ακόμα κι αν συμβαίνουν όλα αυτά, άλλο είναι το θέμα.

Ότι κάποιος μεσαίων κυβικών επώνυμος, όπως ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης, χωρίς καμμία προηγούμενη πολιτική παρέμβαση στο χώρο, έκανε το μπαμ. Αυτό είναι το θέμα.

Θα μπορούσε, για παράδειγμα, κάποιος δημοσιογράφος, ακόμα και με υψηλή αναγνωρισιμότητα, π.χ. ο Χατζηνικολάου, ο Τσίμας, ο Ευαγγελάτος, να έκαναν το μπαμ σαν τραγουδιστές ενός χάμπουργκερ τραγουδιού στην Eurovision; Σαν προπονητές στο τσάμπιονς ληγκ. Σα γυναικολόγοι, αρχιτέκτονες, ταχυδακτυλουργοί, ηθοποιοί, μόδιστροι, τέλος πάντων σε κάποιο χώρο εκτός ειδικότητάς τους, εκτός επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Αυτό είναι το θέμα. Ότι κάποιος, Θεοδωράκης, όποιος άλλος, ανύπαρκτος πολιτικά, γίνεται αποδεκτός σαν πολιτικός από τον κόσμο. Αντιληπτό ότι δεν κρίνουμε τον κύριο Θεοδωράκη, όποιον άλλον αποφασίζει να μπουκάρει στην πολιτική. Λέμε πόσο της πλάκας ιστορία είναι αυτό που λέγεται πολιτική. Γιατί;

Επειδή ο κόσμος δεν είναι πολιτικοποιημένος. Επειδή δεν θα δεχόταν κάποιον με υπεύθυνες και συγκροτημένες θέσεις, ικανό να διαχειριστεί τις υποθέσεις του κράτους. Επειδή ο κόσμος μαγνητίζεται από λόγια του αέρα, ελπίδες, οράματα και μπινελίκια σ' αυτούς που κυβερνάνε, σ' αυτούς που εκλέγονται, για να μη ξεχνιόμαστε.

Διαβάστε ακόμα:

Σε μοτοσακό ο Βενιζέλος