ΜΠΟΥΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΓΙΟΡΤΗ ΝΗΠΙΩΝ

 

Παιδικός σταθμός δήμου βορείων προαστίων. Γιορτή για το κλείσιμο της χρονιάς. Κιόλας! Μάης μήνας ακόμα, ρε.

Πλήθος κόσμου περιμένει την παράσταση της πιτσιρικαρίας. Παιδάκια της προσχολικής ηλικίας. Η πρώτη τους, καταλαβαίνεις,  τέτοιες περιστάσεις σκάνε μύτη μαμά, μπαμπάς, παππούς, γιαγιά και όποιος άλλος είναι μπόσικος. Πολλαπλασίασε το νούμερο επί 150 παιδιά και βγάλε τη σούμα στο περίπου.

Μεγάλο κοινό, λοιπόν, άπαντες ενήλικοι και ψηφοφόροι, για να μη ξεχνιόμαστε. Στις 8 και τέταρτο απίκο στις θέσεις τους. Το έργο δεν ξεκινάει, και οι πρώτες σειρές είναι άδειες, στο ρεζερβέ. Με ταμπελάκι, παρακαλώ, που γράφει "επίσημοι". Πήρες πρέφα;

Τελικά κατά τις 9 σκάει μύτη η αντιδήμαρχος και 5 λεπτά αργότερα ο δήμαρχος. Παίρνουν το λόγο και αναφέρονται στο τιτάνιο έργο τους όσο αφορά στην παιδική φροντίδα. Ανακοινώνουν ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμος κι άλλος ένας παιδικός σταθμός στην περιοχή. Αναφέρουν κι όλους τους συντελεστές, που παρεμπιπτόντως πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του δημάρχου.

Μια κυρία αντιδρά από το κοινό. "Ήρθαμε να δούμε τα παιδιά μας ή, σε προεκλογική συγκέντρωση;" Η αντιδήμαρχος παρεξηγείται και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Τα νήπια όλη αυτή την ώρα σε μια αίθουσα περιμένουν να δώσουν το δικό τους σώου. Δεν τους νοιάζει η αναμονή, δεν έχουν μπει ακόμα στο νόημα. Ζουν στο δικό τους κόσμο. Ωραίο κόσμο, χωρίς να ζητάνε εξηγήσεις για πράγματα που δεν τους προκαλούν το ενδιαφέρον.

Στο περιέγραψα όπως ακριβώς έγινε. Να, γιατί ενώ κάθε χρόνο οι σταθμοί κλείνουν τέλος Ιουλίου, φέτος οι γιορτές γίνονται την εβδομάδα πριν την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Διαβάστε ακόμα:

Τα σουβλάκια στην ταβέρνα