ΦΕΥΓΑΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Ούτε τριάμισυ τα εκατό δεν έπιασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εννοώ το κόμμα που λέγεται “Ανεξάρτητοι Έλληνες”. Το κλείνεις το μαγαζί με τέτοιο ποσοστό. Κατεβάζεις ρολά. Να παίρνεις τόσο εσύ και να πλησιάζει το 3% ο σολίστας Καρατζαφέρης. Μόνος του, χωρίς κόμμα.

Το να είσαι ο τίποτας και από το μηδέν να πιάνεις 3,5% είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Όταν, όμως, είσαι κόμμα του 10 και του 7 τα εκατό και σ' έχει πάρει η κάτω βόλτα, δεν έχεις άλλη επιλογή. Με αξιοπρέπεια τα μαζεύεις και την κοπανάς.

Γιατί, όμως, το κόμμα του Πάνου Καμμένου πέρασε από σαράντα κύματα; Ένα νέο μαγαζί με λόγο μαχητικό που αμέσως ο κόσμος το αγκάλιασε, όμως αντί να συσπειρώνει επώνυμους, άρχισε να “διώχνει” στελέχη.

Το μαγαζί θέλει και ικανό μαγαζάτορα. Τον κατάλληλο κουμανταδόρο. Βεβαίως, μαγαζί πρόκειται το κόμμα. Όπως μπαίνεις σ' ένα σούπερμάρκετ, ένα σινεμά, ένα γήπεδο, σε μία ντίσκο. Δεν σου λέει τίποτα κάποιος στην πόρτα Εδώ είναι μόνον για αριστερούς, μόνον για ηλικιωμένους, μόνο για γάβρους, όχι για βάζελους, μόνο για λεφτάδες, όχι για μπατήρια, μόνο για βορειοελλαδίτες, όχι νησιώτες, μόνο για δημοσίους υπαλλήλους, μόνον για μελαχροινούς, για κοντούς, για φαλακρούς, μόνο για καπνίζοντες. Τίποτα απ' όλα αυτά.

Όποιος θέλει μπαίνει μέσα σ' ένα κόμμα. Δεν μιλάμε για τους ψηφοφόρους. Όταν, όμως, έχεις να κάνεις με επαγγελματίες της πιάτσας, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους, πρώην βουλευτές, δημάρχους, πατατρεχάμενους μεγαλοεπιχειρηματιών, ξηγιέσαι ανάλογα. Για αρχηγός τους δίνεις αυτά που περιμένουν να πάρουν από σένα κι εσύ, από το μπαλκόνι, πουλάς το δικό σου παραμύθι.

Το έργο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εδώ και τρία χρόνια είναι Οι Διασκορπισμένοι Έλληνες. Μπαίνουν, βλέπουν, φεύγουν.

Διαβάστε ακόμα:

Αιχμές Δούρου για τον Σακελλαρίδη