ΟΤΑΝ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

 

Γιατί η 17 Νοέμβρη είχε κτυπήσει και άφησε ανάπηρο τον βουλευτή Άρτας Λευτέρη Παπαδημητρίου, θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και του... ανασχηματισμού. Δεν έχει ξαναγίνει.

Όπως όλοι οι βουλευτές, ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν τύχη, όταν μαγειρεύεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όλο και κάπου ελπίζουν. Έχουν γίνει απίθανες υπουργοποιήσεις, άλλωστε.

Ο Μητσοτάκης προκειμένου να κολακέψει τους βουλευτές που δεν θα τους έκανε υπουργούς, υφυπουργούς έφτιαξε ένα παραμύθι. Μία “επιτροπή κοινοβουλευτικού ελέγχου”. Δεν υπουργοποίησε τον Λευτέρη Παπαδημητρίου, τον οποίο διόρισε πρόεδρο στην εν λόγω επιτροπή. Και οι δημοσιογράφοι τον βάπτισαν “επιλοχία”.

Επιλοχία” λέγανε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή τον μετέπειτα πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη. Άρα, ήταν τιμητική η θέση του βουλευτή που φρόντιζε να είναι παρόντες στη Βουλή οι συνάδελφοι του στις κρίσιμες ψηφοφορίες. “Επιλοχία” τον αποκαλούσαν συνεχώς οι δημοσιογράφοι τον Παπαδημητρίου και το παρατσούκλι του έμεινε.

Τον κοπάνησε τον Παπαδημητρίου η 17 Νοέμβρη και στην προκήρυξή της δικαιολόγησε την ενέργειά της διότι “η κυβέρνηση ψήφιζε αντιλαϊκά νομοσχέδια με τη βοήθεια του “επιλοχία” Παπαδημητρίου”.

Έτσι γράφεται η Ιστορία. Το ψέμα, το καλαμπούρι εξελίχθηκε σε δράμα.

Διαβάστε ακόμα:

Η απίστευτη γκέλα στον ανασχηματισμό του Μητσοτάκη