Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Γιατί σκοτώνονται στη Δημαρ; Οπωσδήποτε κάποιος λόγος, πασίγνωστος λόγος υπάρχει γιατί συνεχώς διαφωνούν μεταξύ τους, μάλιστα έφθασαν στο σημείο να μην αντέχει ο ένας τον άλλον. Και να φεύγουν. Όπως και κάποιοι να διαγράφονται για αντικομματική συμπεριφορά. Γιατί, λοιπόν, αυτό το φαινόμενο σ’ ένα κόμμα που αποκόπηκε από τον Σύριζα, πριν ακόμα αυτό του Τσίπρα γίνει κόμμα, το πρώτο της αντιπολίτευσης. Γιατί; Μη βιάζεσαι.

Ένα τσούρμο κόμματα ήταν το μικρό κόμμα(;), ο Συνασπισμός, με τις τόσο έντονες στις διαφορετικότητές τους συνιστώσες. Και επειδή ο μαλάκας, ένας είναι ο μαλάκας, ο κόσμος, τους έβαλε στην αξιωματική αντιπολίτευση, διότι από στρατηγό το υποβίβασε σε επιλοχία το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό ο Συνασπισμός τσιμεντώθηκε σ’ ένα κόμμα, που το είπαν Συριζα.

Λέμε για την Δημαρ. Μη βιάζεσαι. Στο θέμα μας είμαστε. Γιατί διαλύονται στη Δημαρ. Επειδή είναι ιδεολόγοι. Ακριβώς. Είναι αριστεροί ιδεολόγοι. Αυτός, άλλωστε, είναι ο κύριος λόγος που μπλέχτηκαν  στην κομματική πολιτική. Οι ιδέες τους, οι ανησυχίες τους, οι προβληματισμοί τους για την κοινωνία, για τον λαό. Και η μαλακία τους είναι να θαρρούν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει στο μπουρδέλο επειδή αυτοί εκπροσωπούν το σωστό, το έντιμο, το επιβαλλόμενο.

Η Δημοκρατία επιτρέπει στον κάθε γραφικό να έχει και να εκφράζει τις απόψεις του. Δεν επιτρέπει, όμως, σε κανένα κόμμα να επιφέρει στην κοινωνία καμμία αλλαγή. Οπότε κάθε κόμμα που πράγματι φιλοδοξεί να κάνει αλλαγή θα κωλομπαρέψει τις αρχές τους, τα ιδανικά του κι άλλα τέτοια περίεργα. Κάποιοι, λοιπόν, αριστεροί αποδέχονται τους συμβιβασμούς, άλλοι όχι. Και πέφτει φαγωμάρα μεταξύ τους.

Αριστεροί είναι και στον Συριζα, όμως. Βεβαίως είναι αριστεροί. Επειδή τσακώνονται κι αυτοί, μήπως θα διαλυθούν κι αυτοί; Όχι, βέβαια. Δεν υπάρχει τέτοια προοπτική διότι τους περιμένει η εξουσία. Αλά ΠΑΣΟΚ η δουλειά είναι.

Τι ήταν οι πασόκοι, από το 1974; Πιο φανατισμένοι αριστεροί απ’ αυτούς του Συριζα σήμερα. Πρώην κουκουέ, πρώην αριστερότατοι, μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή φοιτητές, κάργα αντιστασιακοί, αντιχουντικοί, αντιδεξιοί, αντιευρωπαϊστές, αντιαμερικάνοι, αλλά η κονόμα τους έκανε τα μέγιστα αρπακτικά της εξουσίας και της λαμογιάς.

Κανένα πρόβλημα διάλυσης δεν έχει ο Συριζα. Εκτός κι αν δεν κερδίσουν τις εκλογές. Τότε ναι, θα μιλήσουν οι ιδεολογικές τους διαφορές.

Διαβάστε ακόμα:

Να γλιτώσουμε τα κερατιάτικα