ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

 

Κάποιος παραμύθης Πάμπλο Ιγκλέσιας στην Ισπανία, λέκτωρ πολιτικής επιστήμης στο επάγγελμα, είναι ήδη η τρίτη κομματική δύναμη στην χώρα του. Έφτιαξε ένα “Ποτάμι”, το ονόμασε “Podemos”, δηλαδή “Μπορούμε” και στις ευρωεκλογές πήρε 8%. Όσο, δηλαδή, μάζεψε περίπου και ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αν γινόντουσαν εκλογές σήμερα το “Podemos” θα έπιανε 15%, έναντι 30% του δεξιού, του δήθεν Λαϊκού κόμματος που κυβερνάει και 21% του δήθεν σοσιαλιστικού που παριστάνει την αντιπολίτευση. “Μπορούμε” σου λέει ο άλλος και από το 7% πάει στο 15 κι αύριο ίσως στο 30.

Το λέει “Μπορούμε” να σώσουμε την Ισπανία, όμως αυτά είναι λόγια. Γιατί, στην πολιτική μιλάει κάποιος με κάτι άλλο εκτός από λόγια, από υποσχέσεις, από παραμύθια;

Σε απόγνωση ο κοσμάκης; Τι να κάνει; Όποιος λέει “Μπορούμε”, κι ας μην μπορεί, θα τον δοκιμάσεις κι αυτόν. “Μπορούμε” έλεγαν οι δήθεν σοσιαλιστές, «Μπορούμε» έλεγαν και οι δήθεν δεξιοί, όλοι μπορούν; Γιατί να μη μπορεί κι αυτός ο κουλτουριάρης Ιγκλέσιας.