ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ!

 

Υποτίθεται ότι το φως το αληθινό για να ξελασπώσει η Ελλάδα θα το δώσουν τα κόμματα. Τα ελληνικά, όχι τα ευρωπαϊκά. Οι ξένοι είναι πούστιδοι, θέλουν το κακό μας. Ό,τι είναι θα προέλθει από τους δικούς μας αρχικομματάρχες, τους οποίους στο φινάλε τους πληρώνουμε για να μας δουλεύουν και οι οποίοι μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάει το Δημόσιο. Λοιπόν. Τι έχουν να μας προτείνουν οι επίλεκτες πολιτικές δυνάμεις του τόπου;

Όλοι μαζύ για μια μεγάλη κεντροαριστερά, προτείνει ο Βενιζέλος. Φοβερά πράγματα. Εντελώς επιθεωρησιακά.

Σάπια μέχρι το μεδούλι η Ελλάδα, ο καρκίνος δεν ελέγχεται, χαμένη η μάχη από χέρι, με φάρμακα αγορασμένα από ξάνε πορτοφόλια. Και ο αρχηγός του κόμματος που κυριάρχησε στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια προτείνει κίνημα της… κεντροαριστεράς. Τι κρίμα. Να συμπαραταχθούν, ποιοι εκτός από το ΠΑΣΟΚ, που είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό για να σταθούν απέναντι σε ποιον;

Από την κούνια του το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι ήταν γνήσια παλαιοκομματικής κοπής, όμως με ιλουστρασιόν περιτύλιγμα και χτισμένο στο πολύ προχωρημένο παραμύθι. Όλη η κομματική και ιδεολογική του κώλου τα εννιάμερα δύναμη του πήγαζε από τον… αντίπαλο.

Ο Ανδρέας, στην πραγματικότητα παρωδία Δον Κιχώτη, κάλπαζε προς την εξουσία ρυθμίζοντας τα σημεία βολής για να ρίχνει τρακατρούκες ενάντια στην τελειωμένη ήδη χούντα, στην προδικτατορική Δεξιά του αστυνομικού κράτους, στην Ευρώπη των μονοπωλίων, στο ΝΑΤΟ ίδιο συνδικάτο.

Ποιος θα ‘ναι ο αντίπαλος της κεντροαριστεράς. Η ΝΔ ασφαλώς. Αν δεν τους κάνει για αντίπαλος ο Σαμαράς, τότε να βάλουν μέσα στο μπαλόνι της κεντροαριστεράς και τη Δεξιά, να τρομάξει στα σίγουρα ο Τσίπρας με τη φούσκα της δεξιοκεντροαριστεράς.

Στο ποδόσφαιρο όταν ζόριζε η δουλειά και η ομάδα δεν γλύτωνε οι αντίπαλοι φώναζαν κοροϊδευτικά: «Μια βροχή σας σώζει». Να δακρύσει ο Θεός, να διακοπεί το ματς.