Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΟΧΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ

 

Ο κόσμος τα χώνει στους πολιτικούς. Ο απόλυτος παραλογισμός. Ωπα, ρε μεγάλε! Γιατί, ωρέ γίγαντα και πρώτε λαέ κυριάρχε, συνεχώς κακοτροπείς σε βάρος του πολιτικού προσωπικού που εσύ ο ίδιος επιλέγεις; Τι σόι βιόλα είναι αυτή ανά τους αιώνες!

Με πεντακάθαρες διαδικασίες, τη γνησιότητα των οποίων δεν αμφισβητούν ούτε και οι υποψήφιοι από χέρι χαμένοι της κάλπης, αναθέτεις εσύ, νόμιμα και ελεύθερα, την πολιτική διαχείριση σε ποιους; Σε αυτούς που εσύ, λαέ, σαν αφεντικό, γουστάρεις να είναι μαϊμού κυβερνήτες.

Τι να κάνουν οι φουκαράδες οι πολιτικοί όταν δεν τους επιτρέπει ο λαός να λένε την αλήθεια;
Παραμύθι θέλει ο λαός. Παραμύθι τον μπουκώνουν. Και σε κάθε εκλογές παίζεται το μουντιάλ του ψέματος. Το τσάμπιονς ληγκ των υποσχέσεων. Το πιο στημένο πρωτάθλημα της μπουρδολογίας.

Και γιατί αυτό το εντελώς ξεφτυλέ φαινόμενο να απεργεί, να διαμαρτύρεται ο κόσμος στην εκλεγμένη κυβέρνηση; Επειδή ο γαμπρός έχει παντρευτεί την γκομενάρα Πολιτική. Ιδού η αλήθεια. Ομιλεί το μυστήριο του γάμου. Με την γυναίκα σου, όχι με την ξένη, θα τα βάλεις. Αυτής θα κάνεις τη ζωή μαρτύριο, όχι της γειτόνισσας. Το ίδιο και η συμβία. Για το χάλι της φταίει πρώτα απ’ όλα ο σύζυγος, αυτή η χαμούρα, όχι κάποιος άλλος.

Παντρεύεται ο άλλος εκείνη που έχει επιλέξει ο ίδιος και η δική σου είπε το «Ναι» σ’ αυτόν που καψουρεύτηκε. Αργά ή, γρήγορα στο ζευγάρι θα πέσει η μανούρα. Τι πιο φυσικό; Το περίεργο θα ήταν ο άνδρας π.χ. να τα βάλει με τον παπά ή, τον κουμπάρο. Και η γυναίκα να πλακώνεται με τον πατέρα της ή, κάποια θειά της, όχι με τον σύζυγο.

Ους ο Θεός συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτω. Τι είναι τούτο; Είναι Εντολή των ουρανών. Είναι απαγόρευση που όποιος την αγνοήσει συναντά την οργή του Θεού. Μη μπει τρίτος ανάμεσα στους δύο έγγαμους. Όποιος το τολμήσει θα πάθει ζημιά από τον Μεγαλοδύναμο. Αν βαρεθούν ο ένας τον άλλον οι σύζυγοι, δεν τρέχει κάστανο. Δεν είναι αμαρτία να χωρίσουν με τη δική τους βούληση.

Ο λαός τη βρίσκει με την πολιτική. Βολεύεται. Είναι καταδικασμένος να παίζει μπάλλα με τα κόμματα. Αφήστε τα σάπια. Τα σάπια παράπονα. Είναι η υπέρτατη μαλακία της αιωνιότητος αυτό που λένε ότι έχει χρεοκοπήσει η πολιτική, έχουν τελειώσει τα κόμματα. Άλλη είναι η αλήθεια. Ποια; Ο λαός είναι χρεοκοπημένος. Ο πιο μαλάκας γαμπρός της οικουμένης. Μια ζωή να γαμιέται από τη νύφη.