ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΡΟΦΕΙΑ

 

Η Ελλάδα έχει μετανάστες, κάργα μετανάστες, περισσότερους απ’ όσους χρειάζεται. Δεν έχει μεταναστευτική πολιτική, όμως. Και ο κόσμος στον τόπο μας, φιλόξενος και άκακος, συνήργησε στην τερατοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματός μας.

Σ’ ένα εγκαταλελειμένο στρατόπεδο γιατί να μη στήσω σαν κράτος μια κτηνοτροφική μονάδα με γουρούνια π.χ., με γελάδια, ένα εργοστάσιο, μια βιομηχανία, οποιαδήποτε επένδυση εκτιμώ πως θα μου αποφέρει όφελος οικονομικό; Από την άλλη, να υποχρεώνομαι να ξοδεύομαι προκειμένου να σταβλίσω, να οργανώσω τη διαμονή σε συνθήκες ανθρώπινες ατόμων αγνώστων σ’ εμένα, παρείσακτων, με τους οποίους δεν επιθυμώ καν νταραβέρι.

Αν θέλει πράγματι ο Σύριζα να βοηθήσει την εθνική οικονομία να κάνει αυτό που μόνο μπορεί, να στείλει κομματικά στελέχη του να εργαστούν στα χοιροτροφεία πρώην στρατοπέδων, να αναλάβουν επιτέλους μια δουλειά της προκοπής.   

Τελικά, ναι, το πρόβλημα με τους μετανάστες, παράνομους και όχι, κακοποιούς και όχι, δεν είναι αυτοί κι όσοι μπουκάρουν από τα σύνορα. Ναι, το αίσχος δεν είναι οι ξένοι, είναι οι Έλληνες, κράτος και πολίτες, η εν γένει συμπεριφορά τους, το πώς τους αντιμετωπίζουν, το πώς τους ανέχονται στην πραγματικότητα σαν κοινωνία.

Από τη μία το κράτος, έτσι ή, αλλοιώς της πλάκας ιστορία, δικαιολογούσε την αδράνειά του, διότι σίγουρα είναι παραδομένο πολιτικά στον υποβολέα της αριστεράς. Και από την άλλη, επειδή πια η Ευρώπη απαιτεί να καθαρίσει τη μπουγάδα με τους μετανάστες, τούτο το κράτος της ξευτύλας δείχνει σήμερα την… αποφασιστικότητά του σ’ ένα ζήτημα που προσφέρεται και αβαντάρει προεκλογικά την κομματοκρατία.