ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Το κόλπο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι γνωστό και φανερό. Ο δεξιός πρωθυπουργός “χρίζει” κάποιον που προέρχεται από το αντίπαλο κομματικό στρατόπεδο, για να υποχρεώσει την αντιπολίτευση να συναινέσει. Ο Κώστας Καραμανλής το 2005 πρότεινε τον Παπούλια, από τα γεννοφάσκια του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Τι να έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου; Να καταψήφιζε έναν στενότατο συνεργάτη του πατέρα του και επί σειρά ετών υπουργό εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ;

Πριν η μπίλια κάτσει στον Παπούλια ο Καραμανλής είχε “κάψει” το όνομα “Νίκος Κωνσταντόπουλος”, για τον οποίον είχαν οργιάσει τα σενάρια, ότι αυτός, ο μόλις παραιτημένος πρόεδρος του Συνασπισμού, θα είναι ο νέος πρόεδρος Δημοκρατίας. Σήμερα παίζει “σεναριακά” το όνομα του Φώτη Κουβέλη, αφού και ο Σαμαράς ψάχνει έναν αριστερής καταγωγής πολιτικό.

“Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας”... αποφάσισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην υπουργός εργασίας, αμύνης και πολιτισμού και σήμερα υπουργός της ανεργίας. Τι είσαι, σύντροφε Πάνε, κόμματικό στέλεχος ή, ελεύθερος σκοπευτής; Αν προτιμάς τον Κωνσταντόπουλο ή, όποιον άλλον, τράβα στο κόμμα σου να τον προτείνεις. Κι όταν τελικά αποφασίσετε για τον αντικαταστάτη του Παπούλια, το λέτε και σ' εμάς.

Τι πλάκα είναι αυτή, ο καθένας να βγαίνει σ' ένα παράθυρο καναλιού να λέει “Ο τάδε να γίνει πρόεδρος δημοκρατίας”; Ασόβαρα πράγματα.

Παθαίνει συντριβή στις ευρωεκλογές του 2004 ο πρώην Σύριζα, ο Συνασπισμός και ο αρχηγός του Νίκος Κωνσταντόπουλος παραιτείται και παρ' ό, τι αποτυχών στις εκλογές είναι στο περίμενε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τελικά, για κάποιο φεγγάρι, έγινε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, για να μη ξεχνιόμαστε, με απόφαση του Τζίγγερ Βαρδινογιάννη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο έρωτας είχε τσακίσει ψυχολογικά τον Ανδρέα